VRANEŠ: Ana i Jelena su imale vremena da se oporave za Dohu!

Povodom reakcija na nastup na turniru u Dohi dan posle Fed kupa koji su obe srpske teniserke propustile zbog povreda, selektor Srbije smatra da se toj temi bez razloga daje suviše pažnje

  • 0

Ana Ivanović i Jelena Janković nastupaju na turniru u Dohi, a u javnosti nije prošlo nezapaženo da su na teren izašle svega dan posle duela Srbije sa Slovačkom u okviru Fed kupa u Nišu, koji su obe propustile zbog povreda.

Jelena je odustala od nastupa u Nišu jer je povredila trbušni mišić, a Ana zbog problema sa ramenim mišićem, pa su reakcije posle mečeva u prvom kolu Dohe bile oštre, pogotovo u izjavi Jelene Genčić, dok je s druge strane potpredsednik TSS Radmilo Armenulić naveo da su obe igračice imale dobar razlog da ne igraju u Nišu.

Ivanovićeva je pobedila Tamiru Pašek u prvom kolu sa rezultatom 6:1, 6:2,  dok su Jankovićeva i Ruskinja Vera Duševina izgubile u dublu od Amerikanke Kristine Mekhejl i Francuskinje Karoline Garsije sa maksimalnih 2:0 (6:3, 7:5).

- Znalo se odavno da su Ana i Jelena prijavljene za turnir u Dohi - počeo je razgovor za Telegraf.rs selektor Fed kup reprezentacije Srbije, Dejan Vraneš.

- Jelena je uzela reket u ruke prvi put od Australijan opena sad u petak i imala je zaista dugu pauzu. Sa Anom smo od ponedeljka analizirali kakva je situacija, tada je prvi put pokušala da servira, ali je osećala bolove u ramenu. U četvrtak je pokušala ponovo, i dalje je imala problem pri serviranju, osećala je i dalje bolove.

- Posle dva-tri dana pauze se verovatno osećala bolje, video sam da je ubedljivo pobedila u prvom kolu Dohe, ali ne znam kako je servirala - rekao je Vraneš, i zaključio da obe igračice nisu žele da rizikuju predaju mečeva i da se ovoj temi pridaje isuviše pažnje.

- Nama svakako znači svaka igračica, i puno toga se priča, ali verujem da pažnju zaslužuju teniserke koje su igrale u Nišu - završio je Dejan Vraneš.

(B.Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA