EVROKUP: Pobede Španaca i Zelene gore

Valensija i Bilbao slavili u Letoniji, odnosno Češkoj, dok je Kahasol iz Sevilje na domaćem parketu poražen od tima koji trenira Mihajlo Uvalin

  • 0

Tri utakmice u pretposlednjem kolu Top 16 faze Evrokupa odigrane su u utorak. Valensija je tek posle 45 minuta igre uspela da slomi otpor Rige, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dela takmičenja. Španci su slavili u Letoniji, gde je naš reprezentativac Stefan Marković za 23 minuta na parketu ubacio osam poena i imao četiri asistencije.

Za razliku od Valensije, druga španska ekipa  Bilbao − lako je u Češkoj dobio Nimburk. Naš Milovan Raković je sa 18 poena predvodio tim iz Baskije, dok je jedan od najboljih asistenata našeg prvenstva Miljan Pavković odigrao samo četiri minuta, upisavši samo jedan poen.

Konačno, Zelena gora trenera Mihajla Uvalina nije dozvolila da se sve tri ekipe iz Španije  raduju. Njegovi košarkaši su pobedili Kahasol iz Sevilje, iako su dugo bili u minusu. Oliver Stević je bio odličan − 17 poena, 8 skokova.

EVROKUP 5. kolo:

GRUPA L

Crvena zvezda - Ulm (19.30)

Kazanj - Galatasaraj (16.00)

GRUPA I

Trijumf - Budućnost (16.30)

Banvit - Budiveljnik (18.00)

GRUPA J

VEF Riga - Valensija 96:103 (pp)

Nimburg - Bilbao 69:83

GRUPA K

Kahasol - Zelena gora 81:85

Lokomotiva (K) - Spartak (SP) (17.30)

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA