SVESTRAN: Frenk Lampard postaje pisac

Sjajni fudbaler potpisao ugovor za seriju knjiga za decu "Frenkijev magični fudbal" u kom će pokazati svoj literarni talenat

  • 0

Vezista Čelsija Frenk Lampard pred kraj fudbalske započinje literarnu karijeru. Sjajni fudbaler potpisao je ugovor sa izdavačem "Mali Braun" da napiše seriju knjiga za decu.

Serijal će se zvati "Frenkijev magični fudbal", a prva knjiga predviđena je za jun ove godine, pod naslovom "Frenki protiv pirata". Očekuje se da do kraja godine Lampard objavi još dve knjige, a dve su predviđene i za 2014.

- Ideju za "Frenkijev magični fudbal" dobio sam dok sam čitao priče svojoj deci. Sport i čitanje su dve glavne stvari kod nas u kući i odlučio sam da napravim svoje fudbalske priče i avanture. Likovi su donekle bazirani na prijateljima i saigračima sa kojima sam nastupao tokom godina. Oduševljen sam što su se izdavaču dopale priče kao i mojoj deci i što će ih objaviti - izjavio je Lampard.

Knjige su predviđene za uzrast od pet godina pa naviše, a Lampardov ugovor sa "Malim Braunom" odradili su agenti Nil Bler i Zoe King, koji rade i za Džej Kej Rouling, autorku serijala o Hariju Poteru.

Kad bi Lampard dobio još i novi ugovor sa Čelsijem, gde bi mu bio kraj, ali za sada ništa od toga.

Treba napomenuti da Lampard nije prvi ostvrski  fudbaler pisac. Teo Volkot, napadač Arsenala, već je objavio nekoliko knjiga za decu, dok je poznati trener Teri Venejbls objavio serijal kriminalističkih romana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA