BANKOVIĆ: Umalo da navijači istuku fudbalere Radničkog!

Potpredsednik Nišlija tvrdi da su fudbaleri pokazali puno razumevanja za tešku situaciju u klubu, ali zamalo da dobiju batine od navijača kada su ponovo stupili u štrajk

  • 0

Dve nedelje pred nastavak Jelen Superlige, novi štrajk igrača u Radničkom iz Niša došao je kao znak nemoći uprave, grada i privrednika da nekadašnji ponos "Real sa Nišave" postavi na stabilne noge.

Problemi s početka priprema u januaru ne samo da nisu rešeni, već su i produbljeni neostvarenim obećanjima koja su dovela do toga da igrači u utorak ne odu na meč sa Borcem.

Fudbaleri su najmanje krivi za aktuelnu situaciju u Radničkom, prećutno opravdavajući štrajk, istakao je potpredsednik Zoran Banković u izjavi za "Večernje novosti":

- Svakome bi pukao film. Igrači su imali dovoljno razumevanja, a umalo da dobiju batine jer su navijači hteli da ih tuku zbog štrajka. Sprečili smo nekako da dođe i do takvih scena.

Štrajk je prekinut, igrači su nastavili sa treninzima, situaciju nije mnogo promenila uplata od 2,5 miliona dinara, tvrdi Banković.

- Situacija je katastrofalna. Od uplaćene svote preko 800.000 je otišlo na deblokadu računa, još toliko na poreze i doprinose. Igračima je ostalo da podelimo 700-800.000 dinara, što je smešno mala suma. Pa neće imati ni za kiselu vodu, strašno. Meni su obećali da će uplatiti još 2,5 miliona dinara u ponedeljak, ali ni to neće biti dovoljno da klub počne da funkcioniše normalno.

Pravih rešenja je sve manje, tvrdi legenda kluba, pa je za četvrtak u 18 sati zakazan sastanak Upravnog odbora.

- Prvo ću ja podneti ostavku i zatražiti da celokupna uprava to učini jer je nesposobna da ovaj klub vodi kako to dolikuje. Neko mora da donese i neke pare, a ne da bude u UO samo za slikanje. Nema više laganja, maske moraju da padnu i da se zakaže Izborna skupština i klub preda ljudima koji će umeti da ga održe u Superligi. Ova uprava, čiji sam ja deo, to očigledno ne ume ili neće. Staviti klub u ovakav položaj dve nedelje pred start prvenstva je nedopustivo i neoprostivo. Radnički spasavaju samo promene - tvrdi Banković.

Predsednik Slavoljub Vlajković je od gradskih otaca izdejstvovao budžet od 15 miliona dinara za prolećni deo, međutim, za funkcionisanje kluba potrebno je bar pet miliona mesečno.

(Telegraf.rs / Izvor:Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA