DOGOVOR FSS I HNS: Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu!

Dva saveza istovremano izdala zajedničko saopštenje i o dogovoru će obavestiti FIFA

  • 0

Po završetku dvodnevne inspekcije članova delegacije Fudbalskog saveza Srbije i posete Zagrebu, kao i sastanka sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza, održanog 28. januara 2013. u prostorijama HNS-a, a uoči odigravanja utakmice grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu u kojoj će se 22. marta na "Maksimiru" u Zagrebu sa početkom u 18 časova sastati reprezentacije Hrvatske i Srbije, predstavnici dva nacionalna saveza - HNS i FSS, istovremeno preko svojih zvaničnih sajtova, objavili su zajedničko saopštenje za javnost koje prenosimo u celini:

"U cilju najbolje organizacije predstojećih kvalifikacionih utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu - 22. marta 2013. u Zagrebu i 6. septembra 2013. u Srbiji, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije su održali sastanak na kojem su razmotrili i zajednički dogovorili brojne sportske, bezbedonosne i ostale tehničke detalje predstojećih susreta.

Na početku, predstavnici oba saveza naglašavaju značaj zajedničkog rada i delovanja i izražavaju duboko uverenje da će dobra priprema utakmica koje slede učiniti ih istinskim fudbalskim spektaklima u kojima će se nadmetati najbolji igrači naših zemalja, a na radost miliona navijača.

U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, te nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A između Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno delovanje.

Posebnim Sporazumom između dva saveza, baziranom pre svega na potpisanom Protokolu o takmičenju kvalifikacione Grupe A za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. koji je potpisan u Briselu 23. novembra 2011, definisane su određene specifičnosti narednih utakmica. Potpisani dodatni Sporazum između NS Hrvatske i FS Srbije biće istovetno primenjivan za oba predstojeća meča.

U okviru zaključaka sa sastanka, a posebno u domenu ulaznica, naglašavamo sledeće:

a) Savezi za međusobne utakmice u Hrvatskoj i Srbiji neće organizovati dolazak gostujućih navijača i odustaju od bilo kakvih potreba za potražnjom navijačkih ulaznica za pristalice svog tima

b) Savez-domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujućih navijača, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima

v) Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor

g) O ovom Sporazumu dva saveza biće obaveštena FIFA", navodi se u zajedničkom saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: FSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA