STOJADINOVIĆ: Mogao sam da završim u Hagu

Da sam upisao Vojnu akademiju, kao što je trebalo, postao bih neki pukovnik ili general taman pred raspad Jugoslavije, a onda bih verovatno završio i na haškom sudu

  • 5

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović vrlo je lako mogao da fudbalsku i menadžersku karijeru zameni za vojnu. Stojadinović je završio Vojnu gimnaziju u Beogradu i konkurisao je za Vojnu akademiju u Zagrebu, ali nije primljen, pa se posvetio fudbalu.

Kako sam ističe u razgovoru za "Sportski žurnal", ko zna šta bi bilo da je ostao u vojsci, možda bi završio i na haškom sudu.

- Da sam bio primljen na Vojno-tehničku akademiju u Zagrebu, verovatno ne bih nastavio sa fudbalom. U Jugoslaviji se sve radilo po ključu. Kao odličnog učenika planirali su da me pošalju na KOV da budem pešadinac, jednog dana verovatno da postanem pukovnik ili general. Zato sam sve napustio - objašnjava Stojadinović.

On je istakao da mu se dopadao vojni poziv, ali da je možda bolje što nije postao general.

- Iskreno, voleo sam taj poziv, vojna gimnazija me naučila disciplini, poštovanju starijih. Bilo mi je žao u jednom momentu što nisam  nastavio, ali kad pogledam šta se desilo sa Jugoslavijom, možda me je i Bog pogledao. Jer, ko zna, možda bih se danas, kao neki general, nalazio u Hagu - objasnio je sportski direktor Zvezde.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    15. februar 2013 | 18:27

    Mik, svaki oficir od potporucnika do generala ima zavrsenu akademiju. U Vojsci postoji nekoliko Uprava, izmedju ostalog i ona za nabavke, logistiku i slicno, i u toj Upravi rade sve oficiri a Nacelnik svake Uprave je obicno general, i ti ljudi se u vojnickom zargonu zovu pozadinci, jer ne ucestvuju direktno u ratni. I operativnim dejstvima. Jedino sto je velika razlika izmedju generala pozadinca i generala armije. Poenta je da on sebe odmah vidi kao najvazniju figuru u bilo kom poslu da se bavi.

  • Bracala

    15. februar 2013 | 13:15

    A mozda bi bio i pozadinac zaduzen za nabavku gaca i carapa. Kakav prepotentni debil.

  • Tanja

    15. februar 2013 | 23:14

    General, ni manje ni vise?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA