Mesi juri 300. gol u dresu Barse

Argentinac ima priliku da na meču protiv Granade postigne svoj jubilarni gol za katalonski tim u svim takmičenjima i nastavi poteru za Alkantarom, koji je postigao 369 golova

  • 0

Fudbalski čarobnjak Leo Mesi nastavlja da oduševljava ljubitelje ove igre i da ruši rekorde. Prošle godine postao je igrač sa najviše golova u sezoni, a sada napada nove rekorde.

Argentinac je ove sezone u 23 utakmice već postigao 35 golova, čak 11 više od Kristijana Ronalda i 16 od Radamela Falkaoa. Ukoliko bude strelac i protiv Granade na gostovanju na večerašnjem meču, to bi mu bio 300. gol u karijeri za Barsu u svim takmičenjima.

Prošle godine baš protiv Granade, Mesi je "upisao" het-trik i prestigao Sezara Rodrigeza, koji je do tada bio najbolji strelac katalonskog giganta sa 232 gola. Paulino Alkantara je dao 369, ali su računati i pogoci u prijateljskim mečevima.

Takođe, ako ove sezone postigne gol u duelima sa Granadom, Seviljom i Seltom, Mesi će ostati zapamćen po još jednom podatku. Biće drugi igrač kome je uspelo da svim ekipama iz Primere u jednoj sezoni da po gol. Do sada je to učinio samo Kristijano Ronaldo iz Real Madrida.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA