HRVATI: Za utakmicu sa Srbijom nije dovoljno ni 150.000 karata!

- Ovo je utakmica visokog rizika, velika obaveza za nas. Učinićemo sve što je u našoj moći da sve prođe besprekorno - uveravaju iz Hrvatskog nogometnog saveza, koji je saopštio cene i datum početka prodaje karata za meč koji se igra 22. marta na "Maksimiru"

  • 1

Za utakmicu između Hrvatske i Srbije, na stadionu "Maksimir" zakazanu za 22. mart u okviru kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, u prodaju će biti pušteno 35.ooo ulaznica, po ceni od 50 do 250 kuna (800 do 3.500 dinara), saopštio je Hrvatski nogometni savez.

- Utakmica će se igrati u 18 sati, kako bi ljudi koji dolaze iz inostranstva i van Zagreba došli kući na vreme. Želimo da ovo bude svenarodna utakmica - rekao je izvršni direktor HNS Damir Vrbanović.

Karte će se prodavati od 21. febuara na 24 prodajna mesta i online putem, a svaki kupac će morati da priloži lične podatke i podatke osobe koja će ulaznice iskoristiti. Prema dogovoru dva fudbalska saveza o reciprocitetu, Srbija će akreditovati 150 osoba za ovaj meč.

- Znamo da odluka o zabrani ulaza za gostujuće navijače nije sportska. Fudbal se igra zbog navijača, a ne zbog deset ili petnaest izgrednika, ali u ovom trenutku to je jedini logičan potez - objasnio je Vrbanović za "Jutarnji list".

Kako kažu iz iz hrvatske kuće fudbala, interesovanje za utakmicu je toliko da ni stadion sa 150.000 mesta ne bi bio dovoljan.

- Četiri puta veći kapacitet stadiona ne bi nam bio dovoljan da zadovoljimo sva interesovanja za ulaznice. Ovo je utakmica visokog rizika, velika obaveza za nas. Učinićemo sve što je u našoj moći da sve prođe besprekorno - rekao je Zoran Cvrk, zadužen za bezbednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA