SAVEZ NAŠAO SREDSTVA: Srpski strelci idu na Evropsko prvenstvo!

- Moram zarad istine da još jednom podvučem da dug nije napravio SSS, već organizator prvenstva Evrope 2011, beogradski "Sportski centar Kovilovo", koji nije ispunio obavezu prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji - rekao je predsednik SSS Obrad Stevanović

  • 0

Reprezentacija Srbije u streljaštvu učestvovaće na Prvenstvu Evrope u Danskoj, pošto je nacionalni savez (SSS) iz sopstvenih sredstava pronašao novac da se izmiri dug Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK).

Predsednik Saveza Obrad Stevanović rekao je da je Savez, iako nije bio dužnik prema ESK, pronašao novac da se izmiri dug od preko 49.000 evra.

- U ovom trenutku je najvažnije da će strelci moći da se takmiče. Sa ponosom ističemo da u poslednjih deset godina streljačka reprezentacija nije propustila nijedno takmičenje. Izašli smo uspešno i iz ove ogromne krize za koju nismo bili krivi ni mi, niti Ministarstvo omladine i sporta Srbije ni Olimpijski komitet Srbije - izjavio je Stevanović.

On je dodao da je Savez dobio garancije ESK da će čim sredstva budu uplaćena, suspenzija streljačke reprezentacije Srbije za šampionat Evrope biti povučena i da će učestvovati bez ikakvih ograničenja.

- Moram zarad istine da još jednom podvučem da dug nije napravio SSS, već organizator Prvenstva Evrope 2011, beogradski "Sportski centar Kovilovo", koji nije ispunio obavezu prema ESK i nije uplatio deo kotizacija učesnika koji pripada ESK. 

SSS je konkurisao i dobio organizaciju šampionata Evrope 2011, da bi potom tehničku organizaciju prepustio "Sportskom centru Kovilovo". O dugovanjima ove firme nacionalni Savez obavešten je tek počekom novembra prošle godine.

Ranije ove nedelje reprezentativci Srbije uputili su apel za pomoć, kako bi mogli da učestvuju na kontinentalnom prvenstvu, koje će biti održano od 23. februara do 3. marta u danskom gradu Odenzeu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA