OL STAR: Barklijeva ekipa uspešnija od Šekove uz 298 poena (VIDEO)

Ol star vikend u Hjustonu počeo je spektakularnim susretom "novih zvezda" NBA lige, a ekipa koju je odabrao slavni Čarls Barkli je rezultatom 163:135 savladala tim čiji je "selektor" bio Šakil O'Nil

  • 0

Amerikanci baš znaju da naprave spektakl, za to im moramo odati priznanje! Tako je počeo još jedan Ol star vikend.

Kao i uvek, sve je počelo duelom mladih, novih zvezda NBA lige, a ekipe, sa igračima koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu u NBA, birali su nekadašnji asovi američke košarke Šakil O'Nil i Čarls Barkli. U bici "rukija" u "sofmora" na kraju su pobedili izabranici nekadašnje zvezde Filadelfije, Finiksa i Hjustona, ekipa "Čak" je pobedila ekipu "Šak" sa ubedljvih 163:135.

Barklijeva ekipa bila je u prednosti tokom skoro celog meča, a već na kraju prvog dela igre bilo je jasno da će odneti pobedu pošto su vodili 90:66.

U apsolutnu zvezdu večeri izrastao je Kenet Farid, krilo Denvera, koji je do 40 ubačenih poena stigao promašivši samo četiri od 22 šuta. Farid je zbog toga i poneo kući titulu MVP igrača večeri, pre nego što popularni "Menimal" dobije priliku da se takmiči i u zakucavanjima ove godine. Farid je bio samo jedan od brojnih raspoloženih košarkaša koji su učestvovali u ovom susretu.

Po 20 poena ubacili su Kavaj Leonard (San Antonio) i Tristan Tompson (Klivlend), koji je imao i 10 skokova, dok je plejmejker Sakramenta Ajzea Tomas učestvovao sa 18 poena, 10 asistencija i pet skokova. Prvi Crnogorac na Ol staru Nikola Vučević (Orlando) imao je 15 poena i četiri skoka, po 12 su ubacili Bredli Bil i Aleksej Šved.

O'Nilovu ekipu predvodio je Kajri Irving (Klivlend) sa 32 poena, uz po šest skokova i asistencija, dok je 23 poena ubacio njegov saigrač iz Kavsa Dion Veiters, uz samo jedan promašaj iz igre (11/12). Najbolji ruki ove sezone Demijan Lilard učestvovao je sa 18 poena i pet asistencija.

Barklijev tim je na kraju večeri imao 17 ubačenih trojki iz 32 pokušaja i ukupan procenat šuta iz igre od 64 odsto, uz 42 asistencije. Naravno, meč su posmatrale i "starije" zvezde, koje tek čekaju svoje učešće na ovogodišnjem Ol staru.

Jedan od najzanimljivijih duela bio je onaj između dvojice "starih poznanika" Kajrija Irvinga i Brendona Najta. Momci "rivalstvo" vuku još iz srednjoškolskih dana, pa su nastavak imali i na Ol star meču "Zvezda u usponu".

Ovog puta je "malo" uspešniji bio nekadašnji prvi pik na Draftu, pošto je nekoliko puta naterao Najta da pada na zemlju i "lomi zglobove". 

Ol star vikend u Hjustonu nastavlja se u noći između subote i nedelje, kada su na programu takmičenja u veštini, šutiranju trojki i zakucavanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA