FERGUSON: Vidić više nije broj jedan. Sada je tu Evans!

Nemanja Vidić nije igrao protiv Reala u sredu, i to je, po svemu sudeći, samo početak onoga što Aleks Ferguson "smera" ubuduće - da Džoni Evans bude standardan, a Vidić ne

  • 3

Derbi duel osmine finala Lige šampiona između Reala i Mančester junajteda u Madridu protekao je bez kapitena "đavola" Nemanje Vidića.

Mnogi su se pitali odakle sada takva gruba promena u zadnjoj liniji, a tener engleskog klzuba Aleks Ferguson "branio" se rečima da Vidić još nije 100 odsto spreman i da nije želeo da rizikuje. Međutim, "stari lisac" je već tada krenuo da sprovodi u delo plan u kojem zadnju liniju Junajteda drži Džoni Evans, a na sistemu rotacije su Rio Ferdinand i upravo Nemanja Vidić!

Iskusni škotski stručnjak posle utakmice protiv Reala na "Santijago Bernabeuu" prizano je da mu nije bilo svejedno da izostavi iz tima kapitena, ali mu je, kako kaže, to poslužilo, pošto je definitivno uvideo da je Džoni Evans izrastao u odličnog igrača, koji će ubuduće imati prednost u odnosu na pomenutu dvojicu.

- Nije bilo lako uraditi tako nešto, pre svega jer je Nemanja bio odličan protiv Evertona nekoliko dana ranije. Ipak, držao sam se principa koje sam uveo od ove sezone, i ispostavilo se da nisam pogrešio. Ista stvar je i sa Ferdinandom. Da je on igrao u nedelju na prvenstvu, protiv Reala ne bi bio na terenu - poručio je Ferguson.

Ser Aleks je i ranije govorio da će i nakon povratka Vidića u trenažni proces posle povrede Džoni Evans imati prednost, međutim tada to nije bilo shvaćeno najozbiljnije.

- Više nemam nikakvu dilemu. Džoni je postao veliki igrač. Kada mladi defanzivci uđu u formu i standardno dobro igraju, onda znate da su na pravom putu - siguran je Ferguson u svoje odluke.

Po svemu sudeći, izgleda da je došao kraj velikom tandemu Vidić - Ferdinand, pa je vreme da Evans, koga niko nije do sada shvatao toliko ozbiljno kao pomenutu dvojicu, preuzme inicijativu i mesto u startnih 11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoka

    16. februar 2013 | 14:18

    Tako i treba. Nije mu to reprezentacija pa da se šetka po terrnu.

  • RRR

    16. februar 2013 | 19:33

    gde je u ovoj prici deo kad ferguson kaze da vidic nije vise prva opcija?!! naravnmo:Nema ga, zato sto je covek reko da iako je Vidic bio fantastican protiv Evertona nije smeo da reskira zbog vidicovog oporavka od povrede, jer svi znamo kako je Vidic obnovio povredu kolena na pocetku sezone kad je jos bio rovit, a SAF ga je forsirao...i drugo Vidic vec nedeljama igra svaki drugi mec jer mu doktor u konsultaciji s SAF odredjuje koje ce meceve da igra. toliko

  • Mornar

    16. februar 2013 | 16:37

    Djubre prepotentno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA