LEBRON: Da su titule jedino merilo Rasel bi bio bolji od Džordana!

Najbolji košarkaš današnjice osvrnuo se na opasku Majkla Džordana da u odnosu na Džejmsa daje prednost Kobeu Brajantu zbog više osvojenih titula

  • 0

Proteklih dana u centru pažnje u NBA ligi bila je dominacija Lebrona Džejmsa, koja je podstakla mnoge na poređenje sa legendarnim Majklom Džordanom, koji u nedelju puni 50 godina.

Sam Džordan je ocenio da bi pre Lebrona izabrao Kobe Brajanta zato što je osvojio više titula, pet naspram jedne Lebronove.

Džejms, međutim, smatra da broj osvojenih titula ne može da bude jedino merilo.

- Titule ne definišu uvek nečiju karijeru. Da je tako, onda bih ja izabrao Bila Rasela ispred Džordana. Rasel ima 11, a Džordan šest titula. Međutim ne, ja ne bih proglasio Rasela boljim od Džordana - izjavio je Džejms.

Pre nego što je Džordan izabrao Kobija ispred Lebrona, druga legenda NBA lige Medžik Džonson izjavio je da bi Džordan svaki put dobio Džejmsa u igri "jedan na jedan".

- Ja ne pokušavam sebe da definišem u ovoj igri time šta drugi ljudi misle o meni. To mi nije važno. Ja igram za moju porodicu, moje saigrače, moje trenere, naše navijače, i to je to. Moja inspiracije je ova igra koju volim. Nije mi niko potreban da me bira ili ne - odgovorio je Džejms, koji se zatim ponovo osvrnuo na Džordanovu igru brojeva.

- Džad Bačler (igrao sa Džordanom tokom 90-ih) ima nekoliko titula, Čarls Barkli nema ni jedan prsten. Bačler nije bolji od Barklija. Patrik Juing je jedan od najboljih svih vremena. Redži Miler je jedan od najboljih svih vremena. Ponekad je situacija takva, tim u kojem igraš je takav, momenat je loš, i ne osvajaš titule -  zaključio je Džejms, koji je tokom deset sezona u NBA ligi osvojio jednu titulu, prošle godine sa Majamijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA