VUKOIČIĆ PRED DERBI: Zvezda je favorit, zbog publike i Kupa!

Trener "crveno-belih" ocenio je da u normalnim okolnostima ne bi bilo favorita, ali da zbog Zvezdinih navijača i nedavne pobede nad Partizanom u Kupu Radivoja Koraća, njegov tim ulazi u "večiti derbi" sa većim šansama

  • 0

Vlada Vukoičić, trener košarkaša Crvene zvezde, rekao je da su "crveno-beli" blagi favoriti u predstojećem večitom derbiju protiv Partizana u Jadranskoj ligi.

- U normalnim okolnostima, a tu mislim na to da oba tima nemaju finansijske probleme i povrede, u derbiju nema favorita. Izimajući u obzir to da igramo pred našom publikom i da smo ih pre nekoliko dana pobedili u finalu Kupa u Kragujevcu, prednost je na našoj strani. Partizan ima ponos, dodatnu motivaciju i biće teško. Minijatura nekog pojednica može da bude jezičak na vagi koji može da prevagne - rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

On je dodao da sutrašnji derbi posmatra kao svaku drugu utakmicu, bez obzira na značaj meča.

- Pokušavam da kod igrača spustim tenziju, utakmica je važna, ali ovo je samo jedno od 26. kola i ako tako budemo posmatrali utakmicu, bez emocija i euforije, možemo bolje da odigramo. Ne vredi nam pobeda ako u preostalih pet utakmica ne odigramo dobro. Mnogo smo prošli, ali nas mnogo i čeka. Posle paklenog januara, imamo pakleni ferbura, a takav će biti i mart - poručio je Vukoičić.

Zvezda bi novom pobedom nad Partizanom nastavila sa Igokeom trku za prvo mesto na tabeli, dok bi "crno-beli" u slučaju trijumfa povećali svoje šanse u borbu za vrh.

- Ako pokušamo to da uprostimo i svedemo na običnu utakmicu, onda možemo da igramo mnogo bolje i napravimo rezultat, ali ako se opterećujemo važnošću meča, onda to može da stvori nepotrebnu tenziju - objasnio je Vukoičić.

Trener Zvezde istakao je da se Demarkus Nelson oporavio i da će biti spreman za derbi.

Vukoičić je naglasio da je Jadranska liga ove godine najzanimljvija zbog mogućnosti plasmana u Evroligu.

- Više klubova je zainteresovano da uđe na F4 i na taj način izbori Evroligu. Svaka utakmica dobija na značaju, pobeda vredi mnogo i ima specifičnu težinu. Partizan znamo dobro, igrali smo u Jadranskoj ligi i u Kragujevcu. Nema nepoznanica i tajni, trebalo bi da sutrašnja utakmice bude derbi ne samo kola već i lige - zaključio je Vukoičić.

Crvena zvezda trenutno u Jadranskoj ligi zauzima drugo mesto sa skorom 14-6, dok je Partizan na trećoj poziciji sa učinkom 13-7.

Utakmica 21. kola između Crvene zvezde i Partizana igra se u nedelju od 21 sat, u dvorani "Pionir".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA