VUJOŠEVIĆ: Tretiraju nas kao klub drugog reda!

Šef struke Partizana ocenio je da će pobednik u nedeljnom derbiju sa Crvenom zvezdom biti znatno bliži Evroligi, a osvrnuo se i na odnos države prema "crno-belima"

  • 8

Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana, pred derbi meč 21. kola ABA lige za Crvenom zvezdom istakao je da "večiti rival" nije uzalud bacio pare, da ima odličan tim, kao i da će pobednik biti bliži Evroligi. Vujošević je ocenio da se Partizan tretira kao klub drugog reda, da nije u istom rangu sa Zvezdom iako se radi o internacionalnom klubu.

- Susret između Crvene zvezde Beograd i Partizana je veliki i značajan meč. Ko dobije biće znatno bliži Evroligi. Zvezda je napravila odličan budžet i odličan tim, te pare nisu bačene. Igrači su primorani na to da opravdavaju uloženo, igraju dobro, svi su u funkciji tima - izjavio je Vujošević na konferenciji za medije pred nedeljni duel.

Dru Gordon verovatno neće nastupiti protiv Crvene zvezde.

- Zdravstveno stanje igrača se svuda drži u tajnosti i nije normalno da se za takve stvari raspituje tokom nedelje. Veće su šanse da neće igrati, nego da će se naći na terenu - rekao je trener "crno-belih", koji se potom osvrnuo i na širu situaciju.

- Koncept "crveno-belih" podržao je deo države, dok se Partizan tretira kao klub drugog reda. Ne želim ja da se bilo šta oduzima ili umanjuje Zvezdi, već da budemo jednako tretirani. Partizan je pravio uspehe u Evroligi i kada nije igrao na svom terenu. Za Partizan su navijali u Španiji i protiv španskih ekipa. Dakle, Partizan je internacionalna ekipa, koja ima navijače svuda u Evropi - ocenio je trener Vujošević, da bi se dotakao i kazni posle prekida finala Kupa Radivoja Koraća, kao i suđenja.

- Ne sme da se priča o sudijama. Evo, papa je dao ostavku i o tome sme da se priča, a o sudijama ne sme. Podjednako kažnjavanje znači da je bila podjednaka krivica. Dobio sam tehničku zato što je druga klupa dobila tehničku. Izgleda da se institucijama osladilo da me kažnjavaju.

Vujošević se nada tome da će mladi tim Partizana ostati na okupu nekoliko godina.

- Mi imao mlad tim koji treba zadržati dve ili tri godine. Ne bi trebalo da se dozvoli da se ugrozi egzistencija mladih igrača. Time bismo sprečili odliv mozgova. Potrebna je pomoć države, ali neko ima strah da će se to razviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    16. februar 2013 | 15:05

    neka si im svima rekao Dule kralju,koordinator moze samo da ti dohvati stojecki doljne ekstremitete ...

  • boban

    16. februar 2013 | 16:05

    CSKA ga je proterao zbog zlobe i mrznje,zar ne vidite da je covek egoista i da nemoze da proguta to da polako ubija partizan! Nije njemu krivo sto drzava ne daje pare partizanu,vec zato sto ne daje njemu...jbg neces vise kupovati slike i hvaliti se vilama u crnoj gori,vracaj se odakle si doso i ne sej mrznju medju Srpskim narodom! Nisam navijac ni partizana a ni zvezde ali me iritira to da ovaj covek toliko zeli svadju u srpskom narodu da preko dva kluba zeli da podeli srbiju,DOSTA VISE!!! Kada ce neko stati na put ovom coveku i pitati ga GDE SU PARTIZANOVI ( SRPSKI) TALENTI? GDE JE ANDJUSIC? I jos jedan detalj: da li je neko od trenera zvezde cuo jednu rec u izjavi a da se netice kosarke? Mozda zato sto je covek SRBIN i voli svoj narod?

  • Kouč Krmkov

    16. februar 2013 | 19:18

    A zadnjih 10 godina je sve bilo u redu! Pa ti si jači filozof od Hegela i Njegoša!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA