BUNDESLIGA: Het-trik Rojsa, pobede Dortmunda i Leverkuzena (VIDEO)

"Milioneri" i "farmaceuti" nastavljaju borbu za drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona, dok je lider Bajern, po svoj prilici, nedostižan

  • 0

Pošto je zbog neumoljivog Bajerna pitanje šampiona Bundeslige praktično već rešeno, najbolje čemu mogu da se nadaju Dortmund, Leverkuzen ili Ajntraht je drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen nastavljaju trku za to drugo mesto, obe ekipe ostvarile su vredne pobede u 22. kolu, s tim što su "milioneri" u derbiju protiv Ajntrahta bili mnogo ubedljiviji, 3:0. Marko Rojs već posle deset minuta igre rešio je pitanje pobednika sa dva gola, a oba puta bio je na granici ofsajfda.

Dortmund nije poremetilo ni rano isključenje Šrajbera u 31. minutu, domaćini su u nastavku meča stigli i do 3:0, ponovo preko Rojsa. Ni  Ajntraht, koji je ovim porazom malo ugrozio svoje šanse da sačuva bar četvrto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, nije završio meč sa 11 igrača, u 74. minutu isklučen je Inui.

Bajer Leverkuzen je obavio posao potiv već prežaljenog Augsburga, pobedom 2:1, ali dugo se mučio da slomi rivala. Kada je Bender u 75. minutu povisio na 2:0 izgledalo je da je sve rešeno, mada posle gola gostiju u 89. minutu, "farmaceuti" su ipak strepeli za ishod, istina kratko.

Najzanimljivije bilo je u Bremenu, gde je viđeno dosta preokreta i pobeda odličnog Frajburga 3:2, dok je u Majncu domaćin dva puta vodio, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Šalkea.

Dvoboj nekadašnjih velikana, koji su svojevremeno harali Evropom, Hambugera i Borusije Menhengladbah pripao je ekipi iz najveće nemačke luke, a presudio je Van der Vart još u 24. minutu fenomenalnim golom.

Fenjeraš Grojter Firt poražen je minimalno, 1:0 u Dizeldorfu, a veći deo meča tim Nikle Đurđića odigrao je sa deset igrača posle isklučenja Varge u 38. minutu. Trenutak odluke bio je gol Belinghausena posle velike greške defanzivca gostiju Cimermana.

REZULTATI 22. KOLA:

Bajer Leverkuzen – Augsburg 2:1

(Kisling 26, Bender 75 - Molders 89)

Fortuna Diseldorf – Grojter Firt 1:0

(Belinghausen 18)

Majnc – Šalke 2:2

(Ivanšic 27, Pospeč 63 – Bastos 44, 82)

Hamburger – Borusija Menhengladbah 1:0

(Van der Vart 24)

Verder Bremen – Frajburg 2:3

(Petersen 39, 65 – Kruse 36, Kaliđuri 54 pen, Ginter 71)

Borusija Dortmund – Ajntraht Frankfurt 3:0

(Rojs 8, 10, 65)

Nedelja:

Nirnberg – Hanover 15.30

Hofenhajm – Štutgart 17.30

Petak:

Volfsburg – Bajern Minhen 0:2

(Mandžukić 36, Roben 90+2)

TABELA: Bajern Minhen 57, Borusija Dortmund 42, Bajer Leverkuzen 41,  Ajntraht 37, Frajburg 34, Hamburger  34, Majnc 32, Šalke 30, Borusija Menhengladbah 30…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA