ŠURJAK I SLIŠKOVIĆ PONOVO U BG: Veterani Splita i Beograda napravili uvertiru pred "Maksimir"! (FOTO) (VIDEO)

Legende nekadašnje reprezentacije Jugoslavije iz Beograda i Splita odigrali su na Banjici revijalnu humanitarnu utakmicu pred više od 2.000 gledalaca

  • 3

Splitski Hajduk ponovo je igrao u Beogradu! Legende nekadašnje reprezentacije Jugoslavije iz Beograda i Splita odigrali su na Banjici revijalnu humanitarnu utakmicu pred više od 2.000 gledalaca, od kojih se većina prisetila umeća Šurjaka, Vukotića, Sliškovića i drugih. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer.

- Ovde ima više novinara nego na utakmicama Superlige - čulo se na tribinama neposredno pred početak utakmice.

Iako rezultat nije bio od prevelikog značaja, valja pomenuti to da su Beograđani slavili rezultatom 5:3.

TO JE BIO FUDBAL, A NE OVO DANAS!

Posle ovacija i aplauza kojima su gledaoci na zagrevanju dočekali nekadašnje fudbalske virtuoze, obe ekipe svojski su se potrudile da odličnim potezima podsete one koji su ih pre 30 i više godina sa oduševljenjem gledali, ali i da zadive onaj mlađi deo publike.

Do kraja prvog poluvremena, Beograđani su vodili 3:0, a golove su postigli Nikica Klinčarski, Momčilo Vukotić i Jovan Stanković. U nastavku je Hajduk smanjio golom Ivana Šurjaka, a do kraja meča upisali su se Miloš Šestić, Dragan Tomić i Miloš Bursać sa dva gola.

- To je bre bio fudbal... A ne ovo danas! - ponovo se začulo sa tribina.

Utakmicu su organizovali Zajednica Hrvata Beograda "Tin Ujević", Fudbalski savez Beograda i društvo "Bačvice" iz Splita, a sav prihod od ulaznica namenjen je akciji Bitka za porodilišta.

PORUKA PRED "MAKSIMIR"

Ovim mečom poslata je jasna poruka uoči duela reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine - a to je da niko ne želi da na dva meča budu zabeleženi bilo kakvi incidenti.

Član reprezentacije Jugoslavije sa Prvenstva sveta u Španiji 1982. godine Ivan Gudelj rekao je da je ovo druženje dokaz da sport ne poznaje granice.

- Bez obzira na odnose između ove dve zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su igrači koji su nekada igrali zajedno, a u poslednje vreme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je večan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, sa velikim ushićenjem - rekao je Tanjugu Ivan Gudelj.

Kada je u pitanje duel Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu, Gudelj je istakao da blagu prednost daje svojoj reprezentaciji.

- Hrvatska trenutno ima prednost na tabeli, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovog puta Hrvatskoj dajem prednost 60:40 - naglasio je Gudelj.

Čuveno levo krilo Hajduka Ivica Šurjak takođe smatra da Hrvatska ima veće šanse.

- Kvalifikaciona utakmica Hrvatske i Srbije svakako će biti teška. Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali s druge strane, Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja - poručio je Šurjak.

Najbolji strelac nekadašnje lige SFRJ Slobodan Santrač rekao je da je najbolje da o svemu odluče igrači na terenu.

- Nadam se da će svi koji budu na terenu dati sve od sebe, pa ko bude bolji, taj neka pobedi. Sve zavisi od toga kakav je dan i teško je davati prognoze - naglasio je on.

Čuveni kapiten Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon naveo je da uživa u druženju sa prijateljima iz Splita.

- Uvek će se naći neko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče, ovde svako svakog poštuje i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu - rekao je Petrović.

Na pitanje da prognozira ishod duela Hrvatske i Srbije, doskorašnji selektor srpskog tima je rekao:

- To su derbi utakmice, nikada se ne zna ko će da pobedi. Videćemo, ali nekad pobedi i slabiji na tabeli - poručio je Petrović.

Beograd - Split 5:3

(Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić, Tomić - Šurjak, Bursać dva gola).

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (selektor)

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (selektori).

Veterani Splita odigraće u nedelju još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, protiv veterana Vojvodine.

(B. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srecno detinjstvo

    16. februar 2013 | 22:26

    Kako neke prave vrednosti mogu coveku da vrate nadu u bolje sutra!Svaka cast i postovanje ljudima koji su ovo organizovali!Oci su mi pune suza kada gledam moje idole iz detinjstva!Fudbal je imao tada drugacije znacenje nego danas!Fudbal se igrao srcem,nije bilo kladionica menadzera i ostalih !

  • ja to tako

    16. februar 2013 | 20:39

    Ovo je tako nostalgicno, secam se dosta fudbalera sa obe strane, sila je to bila ex Jugoslavija i reprezentazivno i klupski. Vidi ti sad ove perside ponaanje fudbala na utakmicama.... Sad se samo mlate pare.. Svaka cast organizatoru.....

  • Rafael Vitez Boban

    17. februar 2013 | 12:07

    Neka drago mi je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA