Đurković: Hrvati imaju neki problem sa nama

Gensek RSS-a kaže da su neozbiljni komentari čelnika hrvatskog saveza da bi sigurno dobili na netralnom terenu, i podseća da nas Hrvati nisu pobedili na poslednja tri meča

  • 0

Replika. Samo ne toliko jeftina kao što su napadi iz hrvatskog tabora. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, šmekerski i umereno, odgovara na provokacije iz Hrvatskog saveza.

Đurković ističe da nije strašno što je Zoran Gobac rekao da bi izveo ekipu sa terena da je umesto Šešuma pogođen Ivano Balić, ali da je neozbiljno komentariasti izjavu da ih "Srbi nikada ne bi dobili na neutralnom terenu".

- Vidim da tamo ima nekih problema. Na poslednja tri meča nisu uspeli da nas pobede, a prošle godine u Švedskoj nama je izmakla pobeda. Hrvati imaju dobru ekipu, ali mi smo zasluženo pobedili - kaže za Telegraf Božidar Đurković.

Njihov sekretar tvrdi da bi sa "ružnog" prvenstva povukao ekipu da je kovanica pogodila nekog od njegovih igrača?

- Samo budala može da odobri onakav ispad navijača. Pa da je pogođen fizioterapeut, Balić, Vori, isto bi trebalo reagovati. To nema veze sa sportom - rekao je Đurković.

Gobac je rekao i da "naša deca nije trebalo da odu tamo jer bi izginula"?

- Čitao sam taj tekst. Sami sebi uskaču u stomak. Gobac je sam rekao da je Hrvatskoj prodato samo 200 karata dok nije bilo jasno da će igrati sa Srbima. U Novom Sadu je bilo dosta hrvatskih navijača. Meni je zanimljivo kako je 200 navijača došlo u Arenu. Zašto taj ostatak nije došao, ne znam. Iz RSH-a kažu da oni nisu policija, ali nismo ni mi, pa da istražujemo niti da utičemo da dolazak navijača. Poenta je da su igrači međusobno imali sjajan odnos na terenu, to je najvažnije. Prateći folklor sa tribina nije naša obaveza.

Posle svega da li je realno da pozovete Hrvatsku ili da dobijete poziv od "kauboja" za neki prijateljski meč?

- Ne vidim zašto ne. Imali smo dobar odnos sa tamošnjim savezom, bez obzira na očigledno drugačije poglede na poslednje događaje. Mi smo prvi igrali posle ratnih dešavanja u Hrvatskoj. Gostovanje u Rijeci, oni su nama nedavno uzvratili mečom u Beogradu.

Arhiviramo Hrvate, otkrijte nam nešto novo vezano za Olimpijske kvalifikacije?

- Još ne znamo gde će se igrati taj turnir od 6. do 10. aprila, u Alikanteu ili Madridu. Ekipa će se okupiti nedelju dana pre početka takmičenja, kada su slobodni termini za sve reprezentacije - zaključuje Đurković.

(Telegraf/S.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA