OL STAR: Zapad bolji od Istoka, Kris Pol MVP! (VIDEO)

U meču svih zvezda košarkaši Zapada vodili tokom većeg dela utakmice i na kraju slavili 143:138, Kris Pol sa 20 poena i 15 asistencija proglašen za najboljeg igrača

  • 0

Ol star vikend NBA lige u Hjustonu okončan je glavnim događajem, košarkaškim mečom između ekipa Istočne i  Zapadne konferencije. Slavio je Zapad 143:138, a za najboljeg igrača proglašen je plejmejker Los Anđeles Klipersa Kris Pol, koji je postigao 20 poena uz 15 asistencija.

Zapad je vodio većim delom meča, ali nikad toliko ubedljivo da bi ostavio rivale se Istoka bez šansi za preokret, sve do trojke Krisa Pola minut i 57 sekundi pre kraja kojim je pobednička ekipa stekla najveću prednost na utakmici, plus 11 (139:128).

Meč u kojem se ne igra čvrsta odbrana, već su atrakcije u prvom planu, odgovarao je Kevinu Durantu, asu Oklahoma Sitija, koji je sa 30 poena bio najefikasniji na parketu. Istakao se i saigrač Krisa Pola iz redova Klipersa, Blejk Grifin sa 19 poena, uz šut iz igre 9-11.

Kobe Brajant, koji je 15 puta biran za meč najvećih zvezda, a četiri puta proglašavan za najboljeg, ovog puta postigao je samo devet poena, ali u završnim minutima dvaput je blokirao šuteve Lebrona Džejmsa.

Džejms, koji poslednjih nedelja igra možda u životnoj formi, nije blistao. Utakmicu je završio sa 19 poena uz sedam pogodaka iz 18 šuteva iz igre.

Najbolji pojedinci Istoka bili su Karmelo Entoni iz Njujork Niksa sa 26 poena i Džejmsov saigrač iz Majamija, Dvejn Vejd sa 21.

Revijalni karakter utakmice doprineo je brzom tempu i mnoštvu asistencija (Zapad je imao 39, Istok 33), kao i skokova (56:45 za Istok), a samo dva košarkaša nisu se upisala u strelce, Lamarkus Olridž, košarkaš Portlanda, u pobedničkoj ekipi i startni centar Istoka Kevin Garnet, koji je poput Brajanta 15. put bio učesnik Ol star meča, a sada je proveo svega šest i po minuta na parketu.

Garnet očito nije bio mnogo zainteresovan za ceo događaj, jer je pre nekoliko dana izjavio je da mu je ovo poslednji nastup na Ol star vikendu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA