Navijači iz Ostrave marširali za Kosmet! (FOTO) (VIDEO)

U češkom gradu Ostrava održane dvodnevne demonstracije, a jedan dan bio je posvećen direktno podršci Srbiji u borbi za Kosovo. Rašireni plakati: "Kosovo je Srbija. SAD i Izrael do pakla. Narod nije vlast"

  • 6

Češki navijači nastavljaju tradiciju u borbi za Kosovo!

"Sporna" situacija oko srpske pokrajine Kosovo i Metohija i njene samoproklamovane nezavisnosti pitanje je koje traži mnogo odgovora u svim delovima sveta.

Srbiji stižu mnoge reči podrške od sportskih, uglavnom fudbalskih, navijača sa raznih strana, a poslednja u nizu zabeležena je u Češkoj, koja je već poznata po dobrom broju "fanatika" koji podržavaju Srbiju i osporovaju nezavisnost Kosova.

Posle pisanja našeg portala o svim navijačima koji su podržali parolu: "Kosovo je Srbija", demonstranti u češkom gradu Ostrava napravili su dvodnevni miting u čast grada Drezdena, koji je bombardovan u poslednjim danima Drugog svetskog rata, ali su promovisali i svoju borbu protiv nezavisnosti Kosova.

I jednog i drugog dana vikenda na ulicama je bilo oko stotinak demonstranata, uglavnom navijača, koji su istakli parole poput: "Kosovo je Srbija", "SAD i Izrael do pakla, vlast nije narod".

Oni su posle nekoliko govora koje su održali na Masarik trgu prošetali ulicama Ostrave kroz koje su prošli noseći razne zastave, lepeći plakate, paleći baklje, i uzvikujući pogrdne povike upućene Americi i Izraelu, ali pevajući pesme podrške za Kosovo.

Pogledajte i video koji su sami napravili, a za čiju su muzičku pozadinu uzeli čak i srpsku pesmu rep grupe DT CREW.

Pogledajte i slike sa samih demonstracija u nedelju u Ostravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    18. februar 2013 | 21:37

    Hvala, mnogo hvala za podrzavanje......

  • Rale

    18. februar 2013 | 23:23

    Pogrešno napisan naslov. Navijači su za Srpski Kosmet nikako za Kosovo (kvazi državu)

  • Djole

    18. februar 2013 | 23:51

    Napravili ste jednu gresku. Naime, pesma u pozadini klipa nije od Beogradskog sindikata vec od beogradske grupe DT Crew, ciji sam ja clan Ako nije kasno, zamolio bih vas da promenite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA