ABA LIGA: Neka Srbi igraju Evroligu

"Hteli smo da teren odlučuje ko će u najjače evropsko takmičenje i - ako to budu Zvezda i Partizan - neka budu", rekao je Roman Lisac, generalni menadžer takmičenja

  • 0

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da nije nemoguće da se u Beogradu igra F4, kao i da bi uskoro gostujući navijači morali da prisustvuju mečevima.

On je bio u Beogradu, gde je gledao derbi između Crvene zvezde i Partizana, a kasnije je došao do press centra, gde je pričao sa novinarima oko fajnal-fora i Evrolige.

- Svi smo tražili da se u Evroligu ne ide po ključu, nego po rezultatu, da idu najbolji. Ako to budu dva srpska kluba, hvala Bogu, neka budu - rekao je Roman Lisac.

- Hteli smo da teren odlučuje o svemu i sada je upravo tako. Mislite da je meni lako u Sloveniji što su srpski klubovi u vrhu? Šta mislite kako je u Hrvatskoj? A da Partizan i Zvezda nisu u vrhu tabele, ne znam da li bi me ovde pustili da pređem granicu - rekao je Lisac novinarima u "Pioniru".

On je kazao da je Beograd jedan od kandidata za fajnal- for Jadranske lige.

- Videćemo da li će Beograd biti domaćin. Želimo da fajnal-for bude tamo odakle je većina timova učesnika. Dakle, da to ove godine bude Srbija. Pored Laktaša, razmišljamo i o neutralnom terenu, što će možda biti već sledeće godine - rekao je Lisac.

Na pitanje kako bi se organizovao završni turnir na neutralnom terenu kada bi se stvorio problem navijača, jer kako bi, recimo, pristalice Zvezde i Partizana dolazile u Zadar, ako bi on bio organizator, Lisac je odgovorio:

- Mislim da će i to polako da se desi (dolazak gostujućih navijača). Košarka je prva osnovala regionalnu ligu i imamo već 12 godina takmičenja. Sada su svi sjedinjeni u jedan glas i imamo rivalstvo. Olimpija, na primer, izgubi u Solnoku, pa MZT pobedi Cedevitu u Zagrebu, ko bi u to mogao da poveruje? Meč Zvezde i Partizana takođe je bio pun preokreta, što je sjajno za gledaoce - rekao je Lisac.

Kada se pomenuo novac, novinare je zanimalo i koliko finansije utiču na organizaciju završnog turnira jer je predsednik KSS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nedavno rekao da ne želi organizaciju završnog turnira.

- Ljudi moji, pa nije to toliki trošak da bi neko samo zato odbio organizaciju... Kada je fajnal-for poslednji put bio u Ljubljani, liga je baš zaradila.

- Okej, tamo su ulaznice skuplje, čak i po 50 evra. Da u Beogradu stavite cenu 50 evra, ne bi u dvorani bilo ni miševa... To je problem, ali to ćemo morati da istrpimo - rekao je Lisac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA