Ferguson: Ferdinand će se rukovati sa Terijem

U nedelju se igra derbi između Mančester Junajteda i Čelsija, a spekuliše se dosta o tome da li će se dva člana reprezentacije Engleske uopšte pozdraviti na početku meča

  • 0

Trener Mančester Junajteda kaže da će Rio Ferdinand morati da pruži ruku Džonu Teriju na nedeljnom derbiju na Stamford Bridžu.

Ferguson će razgovarati sa svojim kapitenom, kako bi ga nagovorio da se rukuje se sa kapitenom Čelsija pre početka utakmice. Teri je i dalje pod znakom pitanja zbog povrede kolena, tako da je moguće da do potencijalne neprijatne situacije ne dođe.

Na utakmici FA Kupa, na kojoj je Čelsi minimalnim rezultatom savladao Kvins Park Rendžers, nije prethodilo tradicionalno rukovanje igrača dva tima, jer su se predstavnici londonskih klubova tako dogovorili, uz saglasnost Fudbalske asocijacije, kako bi se izbegle tenzije zbog zategnutog odnosa između Terija i mlađeg brata Ria Ferdinanda, Antona. Čelsijev kapiten je na rekao da nije kriv za vređanje na rasnoj osnovi mlađeg Ferdinanda tokom ligaške utakmice prošlog oktobra.

- Rio se godinama bori protiv rasizma, i mora da se uzdigne nad tim. Neće on biti manji ako se rukuje sa Terijem, i neće raditi ništa da bi se sramio - rekao je Ferguson za "Dejli Star".

Ovo je drugi slučaj rasizma na terenu u kom je jedan od uvređenih bio igrač "đavola". Zbog vređanja Patrisa Evre, Liverpulov Luis Suarez će prvi put biti u postavci protiv "đavola" na Old Trafordu 11. februara zbog suspenzije od osam mečeva.

- Evra je već pokazao hrabrost što se na to žalio i nema potrebe da bude posramljen - rekao je trener Mančestera.

Teri je ostao bez kapitenske trake reprezentacije Engleske. To može da "unapredi" Ferdinanda sa pozicije vicekapitena, pa da pored Junajtedove, nosi i reprezentativnu traku. Odnos Ferdinanda i Terija na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini biće pod posebnim nadzorom.

Po tom pitanju Mančesterov igrač oglasio na Tviteru: Ne želim da budem kapiten Engleske posle novih događaja, želim samo da se koncentrišem na igru u Mančesteru i ako napravim najbolju ekipu do sada, biću prezadovoljan.

Ipak, nedeljni susret je mnogo bliži i donosi određeni pritisak, ali Ferguson ne daje preteranu važnost mogućim događajima pre prvog sudijskog zvižduka.

- To je samo rukovanje. Ima puno primera kada igrači tokom pozdrava jedni drugima kažu da protivnik na kraju neće pružiti ruku. Takav je fudbal, prava takmičarska igra - završio je Ferguson.

Ipak, Džon Teri je davao razloge da se igrači ni ne pozdrave sa njim. Tadašnji igrač Mančester Sitija Vejn Bridž  nije pružio ruku na jednoj utakmici, pošto je Teri bio u vezi sa Bridžovom bivšom devojkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA