EVROKUP: Zvezda se oprostila porazom u Istanbulu!

"Crveno-beli" poraženi rezultatom 84:85 (20:27, 22:22, 25:16, 17:20) od Galatasaraja u Istanbulu u poslednjem meču druge faze Evrokupa. Odlične partije Savovića i Radivojevića

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde Telekom porazom su se oprostili od takmičenja u Evrokupu, pošto su u Istanbulu, u meču poslednjeg kola Grupe L, poraženi od Galatasaraja rezultatom 84:85 (20:27, 22:22, 25:16, 17:20).

"Crveno-beli" su u Tursku otišli "turistički", jer su ranije izgubili šansu za plasman u četvrtfinale, kao i Galatasaraj, kom je ova pobeda donela treće mesto u grupi. Vlada Vukoičić je u Beogradu ostavio Igora Rakočevića i Raška Katića zbog odmora, kao i Majka Skota, koji se ukočio posle nedeljne utakmice sa Partizanom. "Crveno-beli" su ovim porazom, četvrtim u Last 16 fazi, zauzeli poslednje mesto u grupi iza Uniksa, Ulma i Galate.

Boris Savović je briljirao u oproštajnom meču sa 20 poena (4/8 za tri) i 13 skokova, pratio ga je Vuk Radivojević sa 17 i Demarkus Nelson sa 14 poena i devet skokova.

U redovima pobednika najbolji su bili Manučar Markoišvili i Ender Arslan sa po 17 poena, Sertač Sanli sa 16, dok je Milan Mačvan za 22 minuta zabeležio po dva poena i dva skoka.

Posle početne inicijative domaćina, na početku utakmice je među "crveno-belima" najraspoloženiji bio Demarkus Nelson, koji je serijom od četiri poena doneo prvo vođstvo svojoj ekipi 10:9. Usledila je serija domaćina od 10:0 preko Sanlija i Markoišvilija. Radivojević, Savović i Milovanović su ulazili u igru, ali nema rešenja za domaćine koji ponovo održavaju dvocifrenu prednost sve do pred kraj prvog perioda kada su poenima Mitorvić i Lazović smanjili na minus sedam (27:20).

U drugoj četvrtini, Zvezda je odigrala dosta angažovanije − u naletu su bili  Savović i Radivojević, koji su krunisali dobar period igre za vođstvo od 35:33. Turska ekipa se ponovo trgla i nije dozvoljavala da se Zvezda odlepi, te je preko dve trojke Arslana ponovo bila u blagom vođstvu. Nelson je uspeo jednu da vrati, ali je Galata, novom trojkom Arslana i to sa pola terena, na poluvremenu imala ponovo istu prednost kao na kraju prvog perioda.

U nastavku je bilo prilično slična situacija − Zvezda je održavala minus od oko šest poena, domaći su i dalje imali meč u svojim rukama, sve do poslednja tri minuta trećeg perioda, kada je Savović trojkom smanjio na minus tri. Precizan za tri bio je i Radivojević, koji je doneo izjednačenje, a potom je sa penala Mitrović doneo vođstvo, pa je Zvezda pred odlučujući period imala prednost od tri poena.

Taj višak se nije prokockao , jer je tandem Savović − Radivojević posle poena Samaradžiskog i promašaja domaćih doneo plus sedam. Tada je usledila oštra borba na obe strane koja je dovela do neizvesne završnice jer je Galata ipak uspela da smanji na 83:80. Promašivali su i jedni i drugi, no ekipa Milana Mačvana prelazi u vođstvo u poslednjem minutu 85:84, a šut za tri i za pobedu u poslednjoj sekundi promašio je Vuk Radivojević.

Uniks je slavio protiv Ulma u Nemačkoj rezultatom 79:77.

TABELA: Uniks 4-2, Ulm 3-3, Galatasaraj 3-3, Crvena zvezda 2-4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA