MAŽIĆ: Prete mi, ne želim zlo Hrvatima i Slovencima

- Nisam hteo da poručim da Slovenci i Hrvati crknu, već da crknu od muke. Nisam nacionalista i moja izjava nije okrenuta protiv ta dva naroda - kaže košarkaški sudija koji je na Tviteru napisao: "Bravo, Radnički! Da pokažemo Slovencima i Hrvatima da, iako ne možemo da vodimo i organizujemo ligu, igramo najbolju košarku. Pa nek crknu"

  • 2

Košarkaški sudija Milan Mažić u izjavi za Telegraf.rs pojasnio je svoj "tvit" koji je izazvao burnu reakciju, naročito u Hrvatskoj i Sloveniji, u kom je Mažič napisao: "Bravo, Radnički! Da pokažemo Slovencima i Hrvatima da, iako ne možemo da vodimo i organizujemo ligu, igramo najbolju košarku. Pa nek crknu".

- Problem je što je "tvit" izvučen iz konteksta, u 160 karaktera nije stalo da "crknu od muke", to "od muke" ušlo je u drugi "tvit", koji nije objavljen. Ja sam sportista, 15 godina sam igrao košarku i sve što sam rekao isključivo je u tom kontekstu. Mi sportisti često koristimo taj izraz iz žargona - "neka crkne od muke". Totalna je glupost da želim zlo Hrvatima i Slovencima, da oni stvarno poumiru - poručuje Mažić, pa nastavlja:

- Kontaktirali su me iz Hrvatske nakon objavljenog članka. Izvinio sam se zbog svih sedam miliona Hrvata i Slovenaca i objasnio da im ne želim nikakvo zlo. Nisam nacionalista i moja izjava nije okrenuta protiv naroda. Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini i s njima sam ostao u kontaktu i tokom rata. Svi koji me znaju mogu da posvedoče da ne mrzim nikoga - kaže Mažić.

On napominje da su mu zbog svega pretili.

- Dobio sam ogroman broj pretećih poruka iz Hrvatske, Slovenije, pa i iz Srbije, zbog čega se povlačim sa svih društvenih mreža. Gasim Tviter profil i skidam sve podatke s Fejsbuka zbog bezbednosti moje porodice, koja je dovedena u pitanje posle pogrešne interpretacije hrvatskog novinara - otkriva ovaj sudija.

Mažić priznaje da nije razmišljao o tome da će neko njegov "tvit" da okrene na priču o nacionalizmu, umesto o sportu.

- To jeste moja greška, pitam se da li ću smeti ponovo da odem u Hrvatsku ili Sloveniju. Ne sudim ABA ligu, pa mi nije mnogo bitno, ali moje mišljenje je da ona nije dobra za našu košarku. To je liga koju ne vodimo mi, iako su naši klubovi najbolji u njoj i izgleda da će izboriti plasman u Evroligu. Zato što nemaju prave rezultate, Hrvati i Slovenci primorani su da govore o drugim stvarima, pa i o ovoj - zaključuje Mažić.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    20. februar 2013 | 22:16

    Sad se vadis, i to na pogresan nacin. NIsam mislio nisam hteo ovo ono, lazes!!!

  • Mik

    20. februar 2013 | 15:13

    Ne znam samo što ti je to trebalo. Postoji hiljadu drugih načina da kažeš to što si hteo da kažeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA