Zvezda remizirala sa Šahtjorom (0:0), Bajković odbranio penal

"Zadovoljan sam zalaganjem i prikazanom igrom. Spremni smo za šampionat, i što se nas tiče, već sutra može da počne" rekao je trener Zvezde Aleksandar Janković

  • 0

Dan pre povratka u Beograd fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno (0:0) sa Šahtjorom u poslednjem pripremnom meču u Antaliji.

 "Crveno-beli" se sutra vraćaju u Srbiju, dok se Ukrajinci spremaju za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda.

Tim Aleksandra Jankovića je na pripremnim mečevima zabeležio samo dva poraza. Prvi poraz doživeli su od ekipe Esbjerga, dok je drugi poraz usledio od Pašinga. Zvezda je igrala sa B timom Šahtjora prošle nedelje, ali je meč prekinut zbog nevremena, pri vođstvu Zvezde od 2:0.

JANKOVIĆ: SPREMNI SMO ZA PROLEĆE

- Utakmica sa Šahtjorom i rezultat koji smo ostvarili značajni su prvenstveno za samopouzdanje i veru u sebe. Realno gledajući, igrali smo protiv rivala koji predstavlja sam vrh evropskog fudbala, što dokazuje i činjenica da se pripremaju za revanš duel osmine finala Lige Šampiona protiv Borusije iz Dortmunda - rekao je Janković.

Istina,  Šahtjor je propustio dosta prilika na ovom meču, dva puta su postigli gol posle upadanja u ofsajd-zamku, a jedan penal odbranio im je Boban Bajković.

- Činjenica je da smo imali dosta sreće i da je protivnik promašio dosta prilika, od kojih je jedna i penal koji je odbranio Bajković, i želim posebno da mu čestitam na tome.

- Zadovoljan sam i kako su momci istrčali i kako su stajali na terenu odnosno taktički parirali ukrajinskom timu. Spremni smo za šampionat, i što se nas tiče, već sutra može da počne - rekao je Janković.

Utakmica je bila dinamična, ali nije bilo nekih izglednih prilika. Na startu drugog poluvremena Spajić je načinio prekršaj u šesnaestercu, ali je pokušaj Daglasa Koste odbranio Bajković, uhvativši živu loptu.

Najbolju šansu iz igre Šahtjor je imao u 65. minutu, kada je Adrijano savladao Bajkovića, ali je Spajić izbacio sa linije. Mkitarjan je ubrzo zatim poslao neprecizan lob.

U 81. minutu Mkitarijan je opet propustio još jednu šansu, ovoga puta Bajković je odbranio, a samo minut kasnije "crveno-beli" su imali najbolju šansu na meču - posle centaršuta Savićevića na petercu se našao Mudrinski, ali je šutirao pored gola.

Na kraju, ostalo je 0:0 u poslednjoj Zvezdinoj proveri pred nastavak Jelen Superlige Srbije, u kojoj "crveno-beli" zaostaju šest bodova za Partizanom.

(Telegraf.rs / crvenazvezdafk.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA