NOLE DONEO SREĆU: Milan razbio Barsu njenim oružjem (VIDEO)

"Rosoneri" odličnom igrom pobedili Barsu sa 2:0 golovima Boatenga i Muntarija*Galatasaraj i Šalke odigrali nerešeno 1:1

  • 0

Kakav spektakl na "San Siru"! Fudbaleri Milana ostvarili su fenomenalnu pobedu nad Barselonom 2:0 u prvom meču osmine finala Lige Šampiona. Golove su postigli Boateng u 56.  i Muntari u 81. minutu. Ovo je prvi put ove sezone da Barselona nije postigla gol u Ligi Šampiona i prvi poraz sa dva gola razlike.

U derbiju dana na "San Siru" "rosoneri" su igrali bez Marija Balotelija, a želeli su osvetu za izbacivanja 2012. u četvrtfinalu i 2005. godine u polufinalu. Bila je ovo najbolja igra ekipe Milana u Ligi šampiona ove sezone, dok Barselona, koja je proglašavana najvećim favoritom za osvajanje titule, nije stvorila nijednu izglednu šansu.

Ekipa iz Milana imala je neverovatnu podršku na ovom meču, jer se u loži stadiona našao i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je došao da prati ovaj meč kao veliki navijač Milana.

Inače, italijanski klub je za ovaj meč ostavrio rekordnu zaradu od 5 miliona evra od prodatih karata, a posle ovog trijumfa povećale su im se šanse za plasman u četvrtfinale.

A početak je bio sasvim drugačiji. Očigledna je bila dominacija Barselone na terenu u uvodnim minutima meča, koja je konstantno napadala, dok su "rosoneri" odolevali i pokušali iz kontre da napadaju rivala... El Šaradi je u 15. minutu imao odličnu šansu ali je propustio... Samo minut kasnije Boateng je imao odličnu priliku, ali je lopta otišla pored gola...

To je dalo snagu igračima domaće ekipe koji su još odlučnije i agresivnije krenuli da igraju, pa je El Šaravi imao još jednu dobru priliku. Ipak, kvalitet Barselone nije dozvoljavao više grešaka. Katalonci su non-stop bili ispred gola Milana, pogotovo Mesi, koga su morali da obaraju da ne bi prišao golu, pa je Mekses dobio žuti karton...

Ekipe su nastavile da se bore, ali u prvih 45 minuta Barsa nije uspela da stvori povoljnu priliku za gol jer se Milan branio odlično, maltene sa deset igrača, vršeći adekvatan pritisak na loptu. U fazi napada "rosoneri" su pokušavali da iskoriste prazninu koja je nastajala na polovini Barse kada Deni Alveš napusti poziciju...

U drugom poluvremenu ekipa iz Španije pojačala je ofanzivu i konstantno napada dok Milan, kao i na početku meča, pokušava da iz kontranapada ostvari neku šansu.

A, onda, ludilo na "San Siru", u 57. minutu, posle jednog slobodnog udarca pred golom Barse, lopta se odbila o ruke Muntarija, ali je sudija procenio da nije namerno, a najbolje se snašao Boateng i postigao gol...

Barselona je imala loptu u posedu mnogo više od Milana, ali je zanimljivo da je imala manje šuteva na gol od domaćeg tima, koji je bio konkretniji...

To je i donelo rezultat u 81. minutu, kada je Muntari, na asistenciju El Šaravija, svojim prvim golom u karijeri u Evrokupovima matirao Barselonu i doneo veliku prednost od 2:0...

Nastavio je Milan da napada grogiranog rivala, ali nije uspevao da poveća rezultat. Barselona je neprepoznatljivo loše odigrala ovaj meč i poraz je bio neminovan.

GALATASARAJ - ŠALKE 1:1

Galatasaraj je u Istanbulu stao na korak od trijumfa protiv Šalkea (1:1). Turci su poveli već nakon desetak minuta i činilo se da im pobeda ne može izmaći, pogotovo što su ih predvodili Vesli Snajder i Didije Drogba.

Njih dvojica se nisu proslavili, a Šalke je izjednačujućim golom u finišu poluvremena obezbedio povoljan rezultat pred revanš.

Liga šampiona, osmina finala:

Prvi mečevi:

Galatasaraj - Šalke 1:1

(Jilmaz 12 - Džons 45)

Milan - Barselona 2:0

(Boateng 57, Muntari 81)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA