HISTERIJA: Srpska dijaspora srušila server, "Maksimir" rasprodat

Navijačima iz Srbije biće obezbeđeno 120 mesta u ložama, dok će dodatnih 30 biti u VIP sektoru, koji se gradi na zapadnoj tribini stadiona preko puta Maksimirskog parka

  • 0

Mesec dana pre fudbalske utakmice između Hrvatske i Srbije, fudbalski savez komšijske države je u problemu. Za njih verovatno u "slatkom"... Naime, prodaja ulaznica za meč "decenije" počela je u četvrtak, a Zagrepčani su, kako navode njihovi mediji, noć proveli napolju čekajući da se dokopaju vrednog papirića. Do dragocenog papira se može doći i preko interneta, a zbog jagme server je veoma brzo pao! Isti je proradio tek posle sat i po.

Ima indicija da je srpska dijaspora iz Švajcarske i Nemačke, željna da se dokopa ulaznica, preopteretila server na kom se nalazi dotični sajt. Na ovom linku možete i sami da pokušate da dođete do karte. Još nešto, svako ko ima adresu boravka u Republici Hrvatskoj može da aplicira za ulaznicu.

Međutim, karata više nema jer su za samo nekoliko sati rasprodate.

- Sve karte za kvalifikacionu utakmicu sa Srbijom su prodate. Nažalost, ulaznica nije bilo dosta za sve, ali njih pozivamo da nam se pridruže u fan zonama gde će se utakmica gledati na velikom platnu - rekao je kordinator za ulaznice Nikša Martinac, a HNS objavio na svom Twitter profilu.

Kapacitet "Maksimira" je 35.000 mesta, ali se iz Zagreba sugeriše da je u prodaji bilo između 23 i 24 hiljade.

- Nikad se HNS nije tako temeljno pripremio, na kraju svi moraju biti zadovoljni. Jasno je da mnogima neće biti ispunjeni maksimalni apetiti, što nije ostvarivo pošto smo dobili 60.000 zahteva za ulaznice - istakao je Damir Vrbanović, izvršni predsednik HNS.

Na internet izdanju "Jutarnjeg lista" piše da će savez, po veoma pristupačnim cenama, navijačkim grupama iz Hrvatske dati oko 5.000 karata. Prema njihovim saznanjima, za navijače iz Srbije će biti obezbeđeno 120 mesta u ložama, dok će dodatnih 30 biti obezbeđeno u VIP sektoru, koji se gradi na zapadnoj tribini stadiona preko puta Maksimirskog parka.

(Telegraf / jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA