PREMIJER: Junajted na +15, Kazorla spasio Arsenal (VIDEO)

Vodeći tim Premijer lige pobegao je još više gradskom rivalu Mančester sitiju nakon pobede nad poslednjeplasiranim Kvins Parkom (2:0). Santi Kazorla bio je dvostruki strelac u teškoj pobedi "tobdžija" protiv Aston Vile (2:1)

  • 0

Mančester junajted vrlo je blizu preuzimanja titule od prošlogodišnjeg pobednika i gradskog rivala Mančester sitija.

Na 11 kola do kraja "đavoli" imaju čak 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Premijer lige, pošto su na gostovanju Kvins Park Rendžersu zabeležili i četvrtu pobedu zaredom (2:0), i nastavili niz bez poraza, koji je sada stigao do brojke 15.

Junajtedu je vrata pobede otvorio Brazilac Rafael u 23. minutu, a konačan rezultat postavio je veteran Rajan Gigs u 80. minutu. Srpski internacionalac Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta za "crvene đavole".

Veliki peh za Aleksa Fergusona je "povreda" Robina van Persija, koji je izašao u 41. minutu pošto se desetak minuta pre toga sudario sa kamerom i požalio na bol u leđima.

Posle poraza od Blekburna u FA kupu i Bajerna u Ligi šampiona, navijači Arsenala konačano su mogli da vide pobedu svog tima.

Junak trijumfa bio je Santi Kazorla, koji je bio dvostruki strelac. Prvo je doveo "tobdžije" u vođstvo u šestom minutu, kada je loptu posle šuta uspeo da proturi čak kroz dva para nogu, ali je onda tu prednost u 68. minutu anulirao Vajman posle jednog dobrog solo prodora u polukontre.

Kazorla je onda pet minuta pre kraja doneo pobedu svom timu posle jedne dobre povratne lopte bivšeg saigrača i iz Malage Naća Monreala.

Everton se još jednom vratio praznih ruku sa gostovanja, pošto su ovog puta "karamele" pojeli i "kanarinci" (2:1), i to golom u poslednjem minutu utakmice, kada je pobedu Noriču doneo iskusni Holt.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Vigan, koji je u gostima deklasirao direktnog konkurenta Reding 3:0.

Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je dvostruki strelac Aruna Kone.

REZULTATI 27. kola:

Subota

Fulam – Stouk 1:0

(Berbatov 45+2.)

Arsenal – Aston Vila 2:1

(Kazorla 6, 85. - Vajman 68.)

Norič – Everton 2:1

(Kamara 84, Holt 90. - Osman 39.)

KPR – Mančester junajted 0:2

(Rafael 23, Gigs 80.)

Reding – Vigan 0:3

(Kone 44, 45, Figeroa 48.)

VBA – Sanderlend 2:1

(Lukaku 35(pen), 75. - Sesenjon 79.)

nedelja:

Mančester siti – Čelsi 14.30h

Njukasl – Sautempton 14.30h

ponedeljak:

Vest Hem - Totenhem 21h

Tabela: Mančester junajted 65, Mančester siti 53, Čelsi 49, Totenhem 48 Arsenal 47, Everton 42, VBA 40, Liverpul 39(-1), Svonsi 37(-1)...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA