Uli Henes "navija" za upotrebu baklji na stadionima (VIDEO)

- Baklje izgledaju sjajno na stadionu, ali da bismo dozvolili njihovu upotrebu, potrebno je da uvedemo posebnu vrstu policije. Kada propisi to budu omogućili, vrlo rado ću dozvoliti navijačima da koriste pirotehniku - rekao je predsednik Bajerna

  • 0

Predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes rekao je, verovatno dobro raspoložen posle još jedne ubedljive pobede svojih "radnika", da bi dozvolio upotrebu pirotehnike na stadionima, ali samo tamo gde to ne bi ugrozilo bezbednost navijača. Iako Evropska fudbalska unija (UEFA) već godinama vodi oštru borbu protiv upotrebe baklji, petardi, dimnih bombi i sličnih stvari, Henes je priznao da je svojevrstan "piromanijak".

- Baklje izgledaju sjajno na stadionu, ali da bismo dozvolili njihovu upotrebu, potrebno je da uvedemo posebnu vrstu policije. Kada propisi to budu omogućili, vrlo rado ću dozvoliti navijačima da koriste pirotehniku - kazao je Henes nemačkim medijima.

Potpuno drugačije mišljenje ima njegov kolega, izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

- Postoje tri stvari koje Bajern ne podržava, a to su nasilje, rasizam i pirotehnika. Prošle godine platili smo oko 130.000 evra zbog baklji i petardi. Dosta je bilo takvih ispada - jasan je Rumenige.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA