Pazarci nisu zviždali himni nego Siniši Mihajloviću?! (VIDEO)

- Koristim priliku da se zahvalim navijačima koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno - istakao je predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak

  • 7

Iako se tokom prenosa i na snimku jasno čuje da su članovi grupe "Torcida Sandžak" i "Ekstremi" zviždali himni Republike Srbije, predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je da navijači te ekipe na meču sa Crvenom zvezdom nisu zviždali državnoj himni Srbije već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.

- U hali "Pendik" nije se zviždalo himni Republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, i bodrili naše igrače - kazao je Dupljak regionalnoj televiziji.

On je svoju tvrdnju potkrepio time što nakon svega nije bilo nereda u hali.

Uoči početka današnje polufinalne utakmice Kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde (0:3), domaći navijači, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića. 

- Nažalost, jedan deo medija pokušao je da pokvari ceo spektakl i istorijski događaj u Novom Pazaru. Na njihovu žalost, to im nije uspelo, jer svi koji su bili u dvorani jasno su mogli da zaključe da zvižduci nisu upućeni državnoj himni, već Siniši Mihajloviću. 

Dupljak je dodao:

- Rezigniran sam reakcijom jednog dela nesportske javnosti, moram da je tako nazovem, koja je valjda očekivala da se u Novom Pazaru dogodi incident. Na njihovu žalost, toga nije bilo, i obe utakmice su protekle u fer i korektnom navijanju navijača Novog Pazara i ostalog dela publike. Dobili smo najviše ocene od ljudi koji su sa nama bili uključeni u organizaciju. Oni znaju šta je ovaj sportski događaj, a u dvorani se najbolje videlo da je sve proteklo u najboljem redu. 

Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine, nakon toga što, uoči prijateljskog meča sa Španijom, nije pevao himnu, i to uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pevanje himne obavezno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA