LAKOVIĆ: Šampanj lobira za Kosovo, ali mu neće uspeti!

Generalni sekretar FSS smatra da nekadašnji funkcioner FIFA pokušava da sakupi glasove za "kosovsku vlast"

  • 0

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković tvrdi da bivši visoki funkcioner FIFA Žerom Šampanj vodi glavnu reč u lobiranju da se samozvani FS Kosova primi u ovu organizaciju!

On je to izjavio nakon objavljivanja informacije da je kosovski premijer Hašim Tači poslao pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru, u kojem je napisao da je neprihvatljivo da fudbalska reprezentacija ove nepriznate zemlje mora da traži dozvolu od FSS da igra mečeve.

- Modaliteti za odigravanje prijateljskih mečeva su neprihvatljivi za Kosovo. Kosovo nikada neće tražiti od Srbije dozvolu za odigravanje fudbalskih mečeva - navodi se u pismu koje je Tači poslao Blateru, a Laković je odgovorio:

- Sve je to nastavak vršenja pritiska, koji traje više od dve godine. Glavni čovek koji lobira za FS Kosova je Žerom Šampanj, čije usluge nisu nimalo jeftine. On je nekada bio jedan od najbližih saradnika Sepa Blatera, ali je izbačen iz FIFA i sada lobira za turski deo Kipra i za Kosovo. Mi to veoma dobro znamo, ali smo sigurni u to da neće uspeti u svojim namerama - odlučan je Laković.

Tači i Blater su već razgovarali na ovu temu, a novi sastanak zakazan je za 22. mart, kada Srbija igra ključni meč kvalifikacija za Mundijal 2014. protiv Hrvatske. Prema Lakovićevim rečima, FSS će pratiti razvoj događaja.

- Nama je meč protiv Hrvatske apsolutni prioritet i maksimalno smo okrenuti tom susretu, ali, naravno, pratićemo šta se događa. Svi propisi su na našoj strani u uvereni smo u to da pritisci neće uroditi plodom - siguran je Laković.

Žerom Šampanj bio je saradnik "Frans fudbala", kao i šef protokola na SP 1998. godine. Takođe, bio je i direktor za međunarodne odnose u FIFA, ali je označavan kao jedan od vladara FIFA iz senke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA