PENZIJA: Povukao se stogodišnji maratonac!

Faudža Sing (101) počeo je da trči maraton sa 89 godina, uspeo je da završi njih devet, a u Hongkongu se oprostio trkom na 10 kilometara

  • 0

Maraton u Hongkongu imao je nesvakidašnjeg učesnika, Indijca Faudžu Singa, koji će 1. aprila napuniti 102 godine.

Dedica koji je rođen u selu Beas Pind, u indijskom Pendžabu, danas živi u Londonu, a posle nekoliko porodičnih tragedija, gubitka petog sina, najstarije ćerke i smrti supruge, sa 89 godina počeo je da se takmiči na međunarodnim maratonima.

Faudža Sing, čiji je nadimak Tornado pod turbanom, u Hongkongu je učestvovao u jednom od sporednih događaja, u trci na 10 kilometara, i to je njegov oproštaj.

- Žao mi je što moram da se povučem. Strah me je da me ljudi neće više voleti kada budem prestao da trčim. U ovom trenutku svi me vole. Kada ostarite, postanete kao dete i tražite pažnju. Mislim da moram da se povučem dok sam još u snazi. Neću prestati da trčim, ali to ću raditi zbog zdravlja - izjavio je Sing posle trke u Hongkongu, u kojoj ga je sve vreme pratila grupa od 100 poštovalaca. Singu je trebalo sat, 32 minuta i 28 sekundi da istrči stazu.

U oktobru 2011. godine u Torontu Sing je postao prvi 100-godišnjak koji je završio maraton, ali Ginisova knjiga rekorda odbila je da ga prizna, jer on nije u mogućnosti da pruži dokument koji bi potvrdio kada je rođen. Faudža je tokom karijere uspeo da završi devet maratona, a najbolje vreme zabeležio je 2003. godine u Torontu, kada je imao 92 godine - pet sati, 40 minuta i četiri sekunde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA