PREMIJER: Lampardov promašen penal koštao Čelsi poraza od Sitija! (VIDEO)

Čelsi se porazom od Sitija (2:0), na "Gradskom stadionu" u Mančesteru, oprostio od bilo kakvih snova o tituli, ali po svemu sudeći, i od drugog mesta, pošto im sada "građani" beže čak sedam bodova posle pobede u "El KEŠiku"

  • 0

Veliki derbi 27. kola Premijer lige između Mančester sitija i Čelsija pripao je aktuelnom šampionu (2:0), koji se vratio na 12 bodova razlike u odnosu na gradskog rivala Mančester junajted, ali i pobegao upravo "plavcima" na sada velikih sedam bodova.

Siti je najzad zabeležio pobedu u nacionalnom šampionatu, koja nedostaje još od 19. januara, a Čelsi je prekinuo niz od četiri pobede na svim frontovima.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, pa su se najbitniji momenti dogodili u drugom poluvremenu, kako su ga nazvali novinari "Sky sporta" - "El KEŠika".

Najbitiniji detalj dogodio se pri rezultatu 0:0, kada je Džo Hart srušio Dembu Bu na ivici šesnaesterca i sudija je pokazao na belu tačku. Penal je uzeo da izvede, kao i uvek, Frenk Lampard, ali ga je Hart pročitao i bacio se u donji desni ugao i odbranio Frenkijev šut.

Posle samo nekoliko minuta, Siti je na drugoj strani uspeo da povede, a strelac je bio Jaja Ture. On je dobio povratnu loptu na ivicu šesnaesterca, ali nije "zategao praćku", već je samim prijemom izbacio iz igre Lamparda i Mikela, a onda pored Kejhila poslao loptu u ugao Čehovog gola.

Do kraja meča Siti je uspeo da samo još više slomi bezidejni Čelsi, pošto je Karlos Tevez pet minuta pre kraja opustio nogu i zabio golčinu šutem sa 17-18 metara.

Siti se ovom pobedom približio gradskom rivalu Jnajtedu sa 12 bodova, ali i to je mnogo s obzirom na to da do kraja sezone ima još samo 11 kola. Matija Nastasić i Branislav Ivanović odigrali su ceo meč.

U durgom meču dana Njukasl je na svom "Sent Džejms parku" u kiši golova pobedio Sautempton (4:2).

Gosti su golom Sneiderlina poveli već u trećem minutu, ali su onda domaći golovima tamnoputih napadača Sisokoa i Sisea preokrenuli rezultat. Najbolji strelac Sautemptona Lambert izjednačio je rezultat u petom minutu drugog poluvremena.

Međutim, po ko zna koji put ove sezone, gosti nisu imali sreće, pošto su prvo primili gol s bele tačke kada je bio precizan Kabaj, a zatim je Hoiveld postigao i autogol.

Sautempton ostaje na 27 bodova i nastaviće da se bori za opstanak, dok "svrake" mogu malo da odahnu pošto sada imaju tri boda više.

REZULTATI 27. kola:

Subota

Fulam – Stouk 1:0 

(Berbatov 45+2.)

Arsenal – Aston Vila 2:1

(Kazorla 6, 85. – Vajman 68.)

Norič – Everton 2:1

(Kamara 84, Holt 90. – Osman 39.)

KPR – Mančester junajted 0:2

(Rafael 23, Gigs 80.)

Reding – Vigan 0:3

(Kone 44, 45, Figeroa 48.)

VBA – Sanderlend 2:1

(Lukaku 35(pen), 75. – Sesenjon 79.)

nedelja:

Mančester siti – Čelsi 2:0

(Jaja Ture 63, Tevez 85.)

Njukasl – Sautempton 4:2

(Sisoko 33, Sise 42, Kabaj 67(pen), Hoiveld 79(ag). - Šneiderlin 3, Lambert 50.)

ponedeljak:

Vest Hem – Totenhem 21h

Tabela: Mančester junajted 65, Mančester siti 56, Čelsi 49, Totenhem 48, Arsenal 47, Everton 42, VBA 40, Liverpul 39(-1)Svonsi 37(-1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA