SVONSIJU LIGA KUP: Igrači Bredforda izgubili šansu da spavaju sa suprugom navijača! (VIDEO)

U finalu drugog po značaju kupa Engleske, Svonsi je pobedio četvrtoligaša Bredford (5:0) i osvojio prvi trofej od kada se takmiči u engleskom šampionatu

  • 0

Svonsi je napravio neverovatan uspeh. U svojoj tek drugoj sezoni u Premijer ligi, uspeli su da osvoje trofej, i to u Liga kupu!

Pod rukovodstvom slavnog Mihaela Laudrupa, mlada velška ekipa deklasirala je četvrtoligaški Bredford (5:0) i staviće u svoje vitrine prvi "engleski" trofej, ako se ne računaju velški kup i kup nižerazrednih liga najveće zemlje Britanije.

Na "Vembliju" se odmah videlo ko je "gazda na terenu", s obzirom na to da je velška ekipa odmah preuzela inicijativu i već posle 16 minuta bilo je 1:0. Strelac je bio Nejton Dajer, koji je postigao još jedan gol, u trećem minutu drugog poluvremena, ali je to bio i treći gol njegove ekipe. Pre njega je u strelce stigao da se upiše i najbolji strelac Svonsija Miću.

Drugo poluvreme su rutinski odradili i stigli su da postignu još dva gola, tj. to je učinio De Guzman, prvo s bele tačke, a zatim i u poslednjem minutu utakmice. Taj gol bio je dovoljan da Svonsi postigne rekordan rezultat, pošto je ovo najveća pobeda koju je neko ostvario u finalu Liga kupa.

Svonsi je takođe i drugi klub koji nije iz Engleske, a da je osvojio Liga ili FA kup. Pre njih, to je pošlo za nogom samo Kardifu 1927. godine.

Osim što su izgubili utakmicu, igrači Bredforda imaju dupli razlog za tugu. Jedan njihov navijač obećao im je da, ukoliko pobede Svonsi, svi mogu da "spavaju" sa njegovom suprugom, međutim Velšani su bili mnogo jači.

Bredford - Svonsi 0:5

(Dajer 16, 48, Miću 40, De Guzman 59(pen), 90.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA