NAJJAČA SRPKINJA! Marsela Ela Ilić: Žene, niste slabiji pol, uzmite tegove u ruke! (FOTO) (VIDEO)

Prezgodna plavuša, koja podseća na Pamelu Anderson, prva je Srpkinja u poslednjih nekoliko godina koja se takmiči na prestižnom "Arnold Klasiku" u Americi

  • 15

Srbija je zemlja sporta, to je definitvno činjenica, a osim toga ističemo se i lepim i zgodnim devojkama u sportu. Milica Mandić je olimpijska šampiona u tekvondu i prava lepotica. Ivana Maksimović je srebrna sa OI u streljaštvu, ali, kad je o izgledu reč, bez problema bi mogla na modnu pistu, Ivana Španović mami uzdahe na atletskoj stazi a Ana Ivanović već godinama važi za najlepšu teniserku na svetu... Međutim, osim njih Srbija ima i Marselu Elu Ilić, devojku koja je prva naša predstavnica u poslednjih nekoliko godina na čuvenom "Arnold Klasiku" takmičenju u bodibildingu, fitnesu koji je osnovano legendarni glumac i bodi bilder Arnold Švarceneger i koje se održava u Kolumbusu u državi Ohajo.

Ona ne samo da je lepa, već izgleda fenomenalno i snažno, jer se bavi sportom koji zahteva dizanje tegova zarad izgradnje fenomenalne figure.

Ona će ove godine ponovo predstavljati Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

-Na "Arnoldu" sam debitovala prošle godine prvi put. Kategorija Figure Fitnes. Iskustvo je predivno. Organizacija takmičenja je savršena, bina ogromna i prelepa, tu su i najbolji svetski takmičari.

- Ove godine na binu ispred naše zemlje popećemo se Aleksandar Stojić u kategoriji Bodi Klasik i ja u kategoriji Figure Fitness. Interesantno je da svaka država koja ima predstavnika dobija zastavu koja okružuje "Kolumbus Konvenšn Centar" tako da ćemo i ove godine imati našu - objašnjava Ela za Telegraf, i dodaje koliko je zahtevno baviti se ovim sportom i kako ostale žene gledaju na to.

ŽENE SE PLAŠE TEGOVA

- Uglavnom se žene bave ovim rekreativno, mada imamo sjajnih takmičarki. Žene u Srbiji nisu svesne da bez težina nema istrebljivanja celulita, niti zatezanja. Imaju predrasude da će se nabildovati (sto je rekreativno nemoguće) imaju strah i nepoverenje, za razliku od pojedinih zapadnih zemalja, gde je o tome razvijena svest i edukacija - objašnjava naša šampionka.

- Žene kad me vide sve kažu "hoću i ja da izgledam kao ti". Međutim, ne shvataju koliko je naporno i koliko treba raditi na sebi da bi se došlo do ovakve figure. Osobe upoznate sa ovim sportom pune su poštovanja, znajući za odricanja koje idu uz pripreme.

Marsela kaže da je oduvek bila u sportu, ali da se za bodi fitnes zaintersovala 2007. godine, od kada se i takmiči.

- Ja sam počela sa takmičenjem 2007. godine, inače sam od malih nogu u sportu. Najpre je to bio Džez balet, zatim aerobik 7 godina i na kraju sam ušla u teretanu i oduševila se mogućnošću da oblikujem svoje telo i gledam brz napredak. Tu sam ostala zaljubljena u ovaj sport.

Na pitanje da li je ženama teže nego muškarcima u ovom sportu, Marsela je odgovorila:

- To je vrlo individualna stvar. Prvo što vam je potrebno je disciplina, ona zavisi upravo od osobe do osobe, kod muškaraca je privilegija ukoliko ne moraju da rade mnogo kardia, za razliku od žena. Meni lično, treninzi nisu toliko opterećenje koliko je sama dijeta.

IMPLANTI ZA GRUDI SU NORMALNA STVAR

- Uz to veliki problem mi predstavlja to što ne jedem ribu, a od tankog mesa povremeno je tu piletina - objašnjava naša takmičarka, i otkriva šta se uzima od suplemenata, kao dodataka ishrani.

- Protein je neizostavan, vitaminski kompleksi takođe, posebno vitamin C, BCAA amino kiseline i glutamin. Ja uzimam i dosta omega 3 masnih kiselina baš iz razloga sto ne jedem ribu. To su sve dodaci ishrani koji pomazu imunitetu na tako inteznivnim treninzima i teškoj dijeti da ostane jak.

Ono što je zanimljivo je da većina devojaka u ovom sportu koristi usluge plastičnog hirurga da bi uvećale grudi i to se uopšte ne krije.

- Intervencije plastičnih hirurga su dozvoljene. Najbitnija stvar estetske hirurgije kod takmičarki su grudi, jer treningom i dijetom potpuno nestanu, zato što su one ustvari masno tkivo. Pravilo je kod suđenja da se devojci bez implanta sudi jednako kao onoj sa implantima. E, sad, koliko zaista dobijamo na izgledu kompletne figure, to je drugo pitanje - zaključila je Ela.

(Telegraf.rs / Lj. Vučetić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. februar 2013 | 22:30

    Sve pohvale Ela :))))

  • NVS

    27. februar 2013 | 00:42

    Samo napred Ella... Uz tebe smo!

  • Србија

    27. februar 2013 | 13:14

    Ако ништа друго, будите захвални што ће се у Америци подићи Српска застава у још једној дисциплини и што је ова девојка пристала да нас представља. Склоните у други план (девојке поготово) незадовољство и мањак жеље за тренингом и пружите мало подршке. Напред Ела, напред Србија! До медаље!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA