RAJAN GIGS... Živa legenda! (VIDEO)

Velšanin je za vikend odigrao svoju 999. utakmicu u Premijer ligi i postigao je gol. Kada je debitovao davne 1991. godine, dvojica sadašnjih fudbalera Mančester junajteda nisu ni bili rođeni!

  • 0

Veteran Mančester junajteda Rajan Gigs odigrao je u subotu 999. utakmicu u Premijer ligi, a hiljaditu bi mogao da odigra već narednog vikenda, kada se Mančester junajted sastaje sa Noričom.

Svoju 999. utakmici, protiv Kvins Park Rendžersa u subotu, 39-godišnji Gigs odigrao je sjajno i uspeo je čak da postigne i gol u pobedi svoje ekipe nad fenjerašom 2:0.

Kada je Gigs prvi put istrčao u dresu Junajteda, Pol Skols je imao 16 godina, Rio Ferdinand 12, Nemanja Vidić, Majkl Kerik i Patris Evra po devet godina, Vejn Runi pet, Ćićarito je bio blizu svoje treće godine, a neki su bili bebe - Rafel (devet meseci), David de Hea (tri meseca), Dani Velbek (tri meseca), dok Fil Džouns i Nik Pauel nisu ni bili rođeni.

Beše to davni 2. maj 1991. godine u porazu od Evertona (2:0). Imao je tada samo 17 godina...

Postoji samo šest fudbalera koji su zabeležili po 1.000 nastupa u ligi, a to su Piter Šilton, Rej Klemes, Pet Dženings, Dejvid Simen, Toni Ford i Grejem Alaksander. Gigs bi mogao da bude sa njima već sledećeg vikenda.

Iza Gigsa su Alan Širer (797 utakmica), Tjeri Anri (773), Denis Berkamp (743), Patrik Vijera (728), Toni Adams (735), Stiven Džerard (722), Roj Kin (715), Džon Teri (664), Erik Kantona (453).

Znalo se čim je došao u Mančester da će Rajan biti veliki igrač, ali pogledajte i zašto je Aleks Ferguson video veliki potencijal u njemu. Davne 1988. godine Rajan je još bio Vilson (tada još nije uzeo majčino prezime) i imao je samo 15 godina, ali i tada je bio majstor, s tim što ni tada kao ni sada niko nije mogao da ga stigne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA