Hajduk i Dinamo zamalo da igraju vaterpolo umesto fudbala

Zbog velike količine vode koja je natopila teren, na stadionu "Poljud" fudbalski derbi hrvatske odložen za sredu u 19 sati jer nije bilo moguće igrati fudbal

  • 0

Hrvatski fudbalski derbi između splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama, koji je trebalo da bude održan u nedelju, odložen je za sredu zbog vremenskih nepogoda. Naime, nakon jakog pljuska teren je potopljen, a igra onemogućena, ali je odluka o pomeranju doneta teško..

Burno je bilo na "Poljudu". Postojala je ideja da se početak prebaci za 19 sati, baratalo se s raznim informacijama, a sve usled nedostatka službenih. Ali kada je Dinamo odradio trening u dvorani i zaputio se prema Zagrebu, bilo je jasno da se neće igrati u ponedeljak, kako nalažu osnovna pravila. Reč je o višoj sili, jer ko bi osigurao boravak velikog broja navijača u Splitu?

Najgore je bilo onim 25.000 ljudi na tribinama "Poljuda" koji su bez ikakve službene informacije čekali početak susreta više od pola sata. "Poljudom" je vladao haos u organizaciji, stoga ne čude zvižduci s tribina koje je pratila i žestoka bakljada. Igrači Hajduka izašli su na teren i pozdravili svoje navijače.

- Mi nismo naručili kišu, niti je odluka bila naša. Derbi ne zaslužuje onakve, nefudbalske uslove. Ovo ne odgovara nikome. Nemoguće je organizovati susret za ponedjeljak i mi se vraćamo u Zagreb jer nemamo opremu za trening.

- Ako utakmica bude u sredu, dolazimo u Split u utorak - rekao je sportski direktor "modrih" Zoran Mamić.

(Telegraf.rs/index.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA