Igokea istupa iz ABA lige ako joj oduzmu Evroligu?

Prvi čovek vodećeg tima regionalne lige rekao da će revidirati stav prema ABA takmičenju, ali da će, ukoliko se dogodi nešto o čemu se nije pričalo više od šest meseci, sportski završiti sezonu

  • 1

Informacija posle koje će se definitivno znati ko će i kako iz ABA lige u Evroligu s nestrpljenjem se očekuje i u Aleksandrovcu. Igokea je četiri kola pre kraja regularnog dela, ako je verovati dosadašnjoj interpretaciji takmičarskog pravilnika, jednom nogom u Evroligi, ali se poslednjih dana čuju drugačija tumačenja. Nastali "čvor" odvezaće Đordi Bartomeu i čelnici ABA lige najkasnije u utorak.

- Nadam se da su čelnici ABA lige ozbiljni ljudi i da će sa ljudima iz Evrolige ispraviti svaku nejasnoću jer bi u protivnom sve bilo veoma ružno. Mi, iako dolazimo iz malog grada, jesmo ozbiljan klub. Ukoliko se sada promeni ono što nam je predočeno pre osam meseci... Ne znam šta da kažem - rekao je za Telegraf Boris Spasojević, predsednik Igokee, i nastavio:

- U suštini, verujem da će Evroliga ispuniti obećanje, a to je da dve ekipe idu u najjače takmičenje.

U protivnom...?

- U protivnom... Sezonu ćemo završiti sportski, a onda ćemo sesti i revidirati naš stav oko daljeg učešća u ABA ligi. Naravno, onda ćemo imati prava da sumnjamo i u neke druge nakane i namere. Za sada ostajem pri onoj - neka svako radi svoj posao - rekao nam je Spasojević.

(D. J.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    25. februar 2013 | 17:22

    Nemam ništa protiv da Igokea igra EL,zaslužili su to na parketu,ali pitanje je gde bi oni igrali svoje mečeve. Gde god da igraju,neće imati pravu podršku i mislim da bi igranje van Laktaša bilo finansijski neisplativo. Mislim da je to ključna stvar kojom treba da se vodi rukovodstvo Igokee.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA