PARTIZANOVA SKUPŠTINA: Ništa od puča, klub u plusu, ali smanjuje rashode!

Srpsku javnost interesuje da li će se glasati o poverenju sadašnjem predsedniku kluba Draganu Đuriću, koji je saopštio da će klub morati da smanji budžet za oko četiri miliona evra

  • 0

Nedeljama je u beogradskim medijima najavljivana rušilačka Skupština FK Partizan, ali od svega je, kao i prošle godine kada je bila slična situacija, ostalo puko dizanje ruku skupštinara, usvajanje i potvrde planova i izveštaja za ovu i prethodnu godinu.

Dolazak Marka Vjetrovića, bivšeg portparola "crno-belih", kojeg je prošle godine klub razrešio dužnosti zbog navodnog zajedničkog delovanja sa opozicijom koju predvodi Nenad Bjeković, nakratko je uskomešao prisutne, ali kako je sednica počela, videlo se da je i on, kao član skupštine, došao da podigne ruku i potvrdi sve ono što klub predlaže.

Održana je još jedna redovna Skupština fudbalskog kluba Partizana, kojoj je prisustvovalo 45 od 65 članova u "Zemunelu".

Predsednik Dragan Đurić ranije je rekao da je apsolutno ubeđen da se neće raspravljati ni o čemu što ne spada u domen tačaka dnevnog reda, iako aktuelni predsednik ima opoziciju.

GORUĆE PITANJE: SMANJITI TROŠKOVE!

Đurić je saopštio da se klub našao pred teškim finansijskim zadatkom, i da je zbog toga prinuđen da smanji budžet za oko četiri miliona evra.

- Ukoliko to ne uradimo, na lošem smo putu - rekao je predsednik kluba tokom predstavljanja izveštaja o radu za 2012. godinu.

Razlika između prihoda Partizana, koji čine 18.459.000 evra, i rashoda iznosi 300.000 evra. Đurić je naglasio da su transferi igrača bili glavni izvori prihoda, i da će tako biti u budućnosti jer je "svaka druga priča o finansiranju iluzorna".

- Partizan u 2013. godini želi i mora da smanji rashode - istakao je Đurić, i pohvalio napore marketing službe na čelu sa direktorkom Snežanom Filipović, jer je klub potpisao kvalitetne ugovore sa "Adidasom", "Karlsbergom" i "Acibademom".

Plan za narednu sezonu je da drastično smanji rashode prvog tima koji bi trebalo da iznesu oko 3,8 miliona evra, a zanimljivo da je u istom jedna od stavki da igrači budu nagrađivani samo u slučaju osvajanja titule šampiona Srbije ili u slučaju plasmana u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

SAVO NEĆE U UPRAVNI ODBOR... JOŠ DVE GODINE!

Na Skupštini je bio prisutan i Ðurićev protivkandidat na prethodnim izborima Savo Milošević, aktuelni direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, i njega je član Skupštine Milomir Gligorijević predložio za novog člana Upravnog odbora kluba.

- I sam sam iznenađen ovim predlogom. Dugoročno gledano to nije loše, jer važno je da se ne bavimo stalno politikom od danas do sutra. Ipak, sada imam dosta obaveza u FSS i zbog toga sam siguran da u naredne dve godine ne bih mogao da obavljam tu funkciju - rekao je Milošević.

DOBAR MARKETING, LOŠ STADION!

Prvi čovek Partizana pohvalio je marketing službu koja je napravila izuzetne ugovore sa "Karlsbergom" i "Adidasom", ali i naglasio da bi prihodi od sponzora morali da budu veći.

- Nismo zadovoljni u kakvom stanju nam je stadion i uskoro ćemo porazgovarati sa državnim organima kako bismo na tome radili. Što se tiče internata, plan nije ispunjen, ali ne odustajemo, i novi rok za njegovu izgradnju je 2015. godina - naglasio je Ðurić, i dodao da sportski ciljevi ostaju isti - domaća titula i grupna faza jednog od dva evropska takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA