DEJVIS KUP: Janko otkazao ušešće protiv Amera!

Tipsarević procenjuje da je trenutno u stanju da pruži maksimum samo u mečevima na dva dobijena seta i smatra da ne bi mnogo pomogao ekipi protiv SAD

  • 0

Janko Tipsarević otkazao je nastup za Srbiju u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD, zakazan za april u gradu Bojsi u državi Ajdaho.

Deveti teniser na ATP listi još nije sasvim oporavljen od povrede i procenio je da ne može da izdrži mečeve koji se igraju na više od dva dobijena seta.

- Predstojećih pedesetak dana očekuju me samo mečevi na tvrdoj podlozi. Imajući u vidu da je vreme trajanja mog povratka u punu takmičarsku formu neizvesno, procena je da moje telo može da izdrži ritam turnirskih mečeva samo na dva dobijena seta - izjavio je za "Večernje novosti" Tipsarević, koji u utorak startuje na turniru u Dubaiju.

Janko je ocenio je je malo verovatno da može da pruži maksimum u dva meča Dejvis kupa tokom jednog vikenda.

- Zato smatram da je mnogo odgovornije da ovu vrstu odluke donesem i podelim sa saigračima i selektorom blagovremeno, kako bi se svi prilagodili situaciji - rekao je Tipsarević.

Inače, Američka teniska asocijacija saopštila je da počinje prodaju karata za meč četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa između SAD i Srbije. Cena karata kreće se od 90 do 500 dolara za trodnevni paket, ili od 30 do 166 dolara za mečeve koji se igraju u toku jednog dana.

Susret između reprezentacija SAD i Srbije biće odigran u "Tako Bel areni", koja prima 11.700 gledalaca i nalazi se u okviru kompleksa Univerziteta Bojsi.

Teniseri dve zemlje mečeve će igrati na tvrdoj podlozi.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA