LISAC: Evroliga će prihvatiti naša pravila za ovu sezonu!

Generalni menadžer ABA lige u izjavi za naš portal rekao ne želi da prejudicira stvari, ali je optimista da će im Evroliga, kao i mnogo puta do sada, izaći u susret

  • 0

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac potvrdio je za naš portal da su počeli pregovori sa Evroligom oko pronalaženja rešenja o tome kako će se odrediti učesnici narednog ciklusa elitnog kontinentalnog takmičenja i odluku očekuje za dan, najdalje dva.

- Pregovori se već vode, pokušavamo da nađemo rešenje za ovu godinu, da niko ne bude oštećen - rekao je Lisac za Telegraf.rs.

Na direktno pitanje da li najavljena spremnost Evrolige na kompromis, istaknuta u zvaničnom saopštenju, zapravo znači da će biti ispoštovana sva pravila ABA lige, u skladu sa onim kako ih je prezentovao Josip Bilić, Lisac je potvrdio:

- Tako je. Ne bih ništa da prejudiciram, da ne bih napravio neku štetu, ali moram da kažem da sam optimista. Evroliga nam je uvek izlazila u susret, pa verujem da će tako biti i ovog puta. Već sutra bi trebalo da sve bude jasno, najdalje u sredu, pa mislim da je najbolje da to sačekamo - zaključio je Roman Lisac.

Ako se to obistini, direktan plasman u Evroligu 2013/14. obezbediće pobednik fajnal-fora i najbolji tim regularnog dela sezone, dok ostaje da se vidi kako će se odrediti treći učesnik, koji mora u kvalifikacije za elitu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA