NFL: Brejdi produžio ugovor do 2017.

Kvoterbek Nju Inglanda ugovorio 27 miliona dolara za završne tri godine, znatno manje od iznosa koji primaju vrhunski organizatori igre

  • 0

Tom Brejdi (35), kvoterbek Nju Ingland petriotsa, trostruki osvajač Superboula, dogovorio se sa klubom o produženju ugovora za još tri sezone, do 2017.

Brejdi bi u tri dodatne godine trebalo da dobije 27 miliona dolara, to jest devet po sezoni, što je znatno manje od iznosa koji, inače, dobijaju vrhunski kvoterbekovi. Trenutni Brejdijev ugovor glasi na četiri godine i 72 miliona, od kojih su 48 garantovani.

Trenutno, najplaćeniji kvoterbek je Dru Bris iz Nju Orleans seintsa, koji prima 20 miliona dolara po sezoni, iza Brisa je Pejton Mening (Denver Bronkos) sa 18 miliona godišnje.

Organizator igre Patriotsa izrazio je želju da nastupa još pet sezona, kada će napuniti 40, i spreman je da dobije manje novca da bi omogućio ekipi da bude konkurentna. Jedan od razoga za produženje ugovora je i "čišćenje" 15 milona iz seleri kepa Nju Inglanda da bi klub zadržao nekoliko mladih igrača.

Brejdi je sa Nju Inglandom u nedavno završenoj sezoni došao do finala AFC-a, gde je na domaćem terenu ubedljivo poražen sa 28:13 od Baltimor rejvensa, koji su potom postali šampioni NFL pobedom nad San Franciskom sa 34:31 na 47. Superboulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA