ZVEZDA-JAVOR: Tajna Marakane duga 31 godinu! (VIDEO)

Poslednji put u prvom meču nastavka sezone "crveno-belima" meru uzeo sarajevski Željezničar, 14. februara 1982, rezultatom 2:1

  • 3

Crvena zvezda započinje prolećne borbe za bodove u Jelen Super ligi na Marakani protiv Javora, a treba istaći da crveno-beli već 31 godinu ne znaju za poraz na otvaranju drugog dela sezone.

Poslednji put Zvezda je poražena na otvaranju prolećne sezone 14. februara 1982. kada je na našem najvećem stadionu slavio sarajevski Željezničar 2:1, i to uz preokret. Loša forma skupo je koštala je tada giganta sa Marakane, proćerdana je titula jesenjeg prvaka, zagrebački Dinamo odmah posle Željezničara slavio je protiv Zvezde 3:0 u Maksimiru, izbio na prvo mesto na tabeli koje je sačuvao do kraja za četvrtu šampionsku titulu u SFRJ, prvu posle 24 godine.

U roku od par nedelja Zvezda je tada okončala i evropsku odiseju dvostrukim porazom od Anderlehta (1:2, 1:2) u četvrtfinalu Kupa šampiona, a sezonu je spasila osvajanjem Kupa na koji je čekala 11 godina.

Naredne, 1983. crveno-beli proleće su započeli remijem 1:1 na Koševu protiv Sarajeva, i tada je započeta tradicija nepobedivosti na otvaranju drugog dela sezone koja traje do danas. Crvena zvezda u međuvremenu na prvim prolećnim ispitima zabeležila je 23 pobede, a najubedljivija ostvarena je 1997. protiv Borca iz Čačka, 5:0. Crveno beli bili su efikasni i protiv Čelika iz Zenice 1984, ponovo Borca 2000. i Čukaričkog 2001, sve ove rivale savladali su 4:0.

Pogledajte prošlogodišnju prolećnu premijeru Zvezde, kada je Spartak pred skoro 40 hiljadana navijača pobeđen 1:0.

(A. Č)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA