HART: Nastasić je senzacija! Ima samo 19, a kao stena je!

- Čast mi je što imam takve odbrambene igrače ispred sebe i osećam se u neku ruku blagoslovenim što igram sa njima. Svi su sjajni - pohvalno je rekao golman Mančester sitija o svojoj odbrani, ali posebno je istakao mladog Srbina

  • 2

Mančester sitiju ove sezone ne ide baš kako su očekivali. Ispali su iz Lige šampiona, ne igraju ni u Ligi Evrope, gradski rival im u nacionalnom prvenstvu beži, 11 kola pre kraja, 12 bodova...

Nema Roberto Manćini mnogo razloga za sreću, ali jedino čime bi mogao da bude zadovoljan je njegova odbrana. U 27 mečeva su primili 24 gola, što je za šest manje od Čelsija i Arsenala, a za sedam od prvoplasiranog gradskog rivala Junajteda.

I da italijanski trener ne bude zadovoljan učinjenim, golman "građana" Džo Hart je najponosniji što ispred sebe ima takvu odbranu. Ipak, najviše reči hvale dao je na račun srpskog internacionalca, Matije Nastasića.

- Čast mi je što imam takve odbrambene igrače ispred sebe i osećam se u neku ruku blagoslovenim što igram sa njima. Svi su sjajni. Ali Matija Nastasić je prava senzacija! Ima samo 19 godina, a izgleda kao stena na terenu - rekao je Hart, i dodao:

- Ljudi zaboravljaju da nam fale povređeni igrači poput Ričardsa, Kompanija i Maikona. Kolo Ture igra u svom stilu i znamo koliko doprinosi timu, a Leskot je, takođe, spreman kao zapeta puška da iskoristi šansu. Da ne trošim reči o Zabaleti, Kolarovu i Klišiju, jer je potpuno svejedno ko je od njih trojice na terenu. Svi naši defanzivci su fantastični - rekao je Hart za ostrvske medije.

Koliko je Nastasić dobar defanzivac i moćan na terenu, najviše je pokazao u meču Lige šampiona protiv Reala iz Madrida. Tada je spasao jedan gol, dobro sačuvao Ronalda, nekoliko puta sjajno izblokirao protivničke igrače...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA