DUBAI: Đoković jedva dobio anonimnog Španca 6:1, 7:6

Srpski teniser posle velike borbe i mučenja pobedio Roberta Bautista Aguta u osmini finala sa 6:1, 7:6 (7:4) i plasirao se u četvrtfinale.

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je nekako da pobedi meč osmine finala turnira u Dubaiju protiv Španca Roberta Bautista Aguta 55. igrača na svetu sa 6:1,7:6 (7:4) posle skoro sat i po igre!! 

Đoković je odličnio odigrao prvi set dobio ga za 22 minuta a zatim furiozno nastavio u drugom do vođstva 5:2 ali tada se desilo nešto čudno. Naš as kao da je prestao da igra, kao da je mislio da će se protivnik sam predati. Ali, hrabri Španac se borio kao lav i uspeo da stigne Noleta i izjednači na 6:6. U taj brejku je opet bilo drame, Đoković je poveo sa 5:2 ali je Agut uspeo da smanji na 5:4, međutim iskustvo najboljeg na svetu je presudilo i on je dobio meč.

U četvrtfinalu Đoković će igrati u četvrtak protiv Andreasa Sepija od 19 sati po lokalnom vremenu što je oko 16 sati po srednje evropskom.

FURIOZAN START

Prošle godine Đoković je prekinuo niz od 18 uzasopnih pobeda pošto je u polufinalu ovog turnira poražen od Endi Mareja. Biće ovo zanimljiv meč jer Novak nikada nije igrao protiv Aguta niti ga je gledao skoro jer je Španac igrao samo tri meča na ATP turnirima prošle godine.

Ovaj duel posmatrao je iz lože i legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona, koji je trenirao klub iz Dubaija, ali je kao veliki fan Đokovića gledao meč,

Posle ispitivanja snaga u prva tri četiri servisa protivnika Nole je "provalio" sve dobre i loše strane Aguta i odmah na startu u prvih dvanest minuta napravio dva brejka i poveo sa 4:0. Dominacija našeg igrača se nastavila i u naredna tri gema pa je posle silovite igre za samo 22 minuta osvojio prvi set sa 6:1.

Odmah na startu drugog seta Novak je ponovo uzeo brejk protivniku i iskoristio dva svoja servisa i poveo sa 3:0. Meč je bio teoretski gotov samo je bilo pitanje za koliko vremena.

SKUPO OPUŠTANJE

Ipak, malo opuštanje najboljeg tenisera sveta iskoristio je Španac i uzeo mu jedan gem na svoj servis. Međutim, bilo je to uglavnom zbog grešaka našeg asa i očigledno je bilo da će se ovaj duel brzo završiti. Nole je odservirao odlično i bez izgubljenog poena poveo sa 4:1.

Da li je veliko vođstvo uspavalo Đokovića ili se protivnik adaptirao na njegovu igru, ne zna se, ali Agut je uspeo da uzme još jedan gem na svoj servis i smanji na 4:2 ali tek tada se borba rasplamsala.

Nole je uzeo svoj servis, ali je Agutu nastavio da se bori i smanjio na 5:3, a zatim poveo sa 0:40 na servis Đokovića i na neverovatan način uzima brejk našem asu i smanjuje na 5:4.  Ipak, kvalitet je bio na strani Novaka koji se koncentrisao maksimalno i uspeo da na servis protivnika povede sa 30:40. Ipak, usledila je drama. Čak 16 minuta je trajao ovaj gem gde je Novak imao četiri meč lopte ali je Batista Agut uspeo da se vrati i izjednači na 5:5.

Novak je uzeo svoj servis, a zatim je Španac uzeo svoj i ušlo se u taj brejk. U Taj brejku Novak je poveo sa 5:2 a zatim i sa 6:4 i imao je meč loptu koju je iskoristio za 7:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA