Policajac smenjen zato što je navijače na Fejsbuku nazvao termitima!

Tomi Mekrindl, zadužen za nadzor nad navijačkom grupom Seltika "Zelena brigada", na svom profilu pod zanimanje naveo "uništavanje štetočina i termita", što je izazvalo reakciju kluba, pa je policajac razrešen dužnosti

  • 0

Policajac koji je nadgledao navijače Seltika razrešen je dužnosti posle uvredljivih komentara na Fejsbuku u kojim je simapatizere nekadašnjeg šampiona Evrope uporedio sa insektima.

Tomi Mekrindl (37) na svom profilu pod zanimanje naveo je "uništavanje štetočina i termita", što je izazvalo gnev simpatizera Seltika, naročito grupe "Zelena brigada", za koju je Mekrindl bio specijalno zadužen.

Fudbalski klub uložio je žalbu policiji i ona je povukla policajca, a sporni tekst uklonjen je sa Fejsbuka. U Seltiku su ocenili da neće tolerisati nekorektan odnos prema njihovim navijačima.

- Pogrešno je da policajac tako govori o onome za čije ponašanje je odgovoran - izjavio je član Parlamenta Škotske, konzervativac Džon Lamont.

"Zelena brigada" nije huliganska grupa, sebe definišu kao antifašiste, antirasiste i protivnike sektaštva, a specifičnost im je što su zagovornici nezavisnosti Severne Irske.

Svoje pesme u kojoj podržavaju Irsku republikansku armiju pravdaju slobodom govora, a, kako tvrde, često su neopravdano na meti policije koja je hapsila njihove članove pred porodicom ili na radnom mestu, da bi im uterala strah u kosti, pa su u novembru prošle godine bojkotovali dva meča Seltika u znak protesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA