SUBOTIĆ: Znamo našu situaciju, ali verujemo u plasman na Mundijal!

- Fudbal je jedna mnogo lepa stvar, jedan sport pun iznenađenja. Naš mlad tim je jak, želja nam je velika, kvalitet i potencijal koje posedujemo su na izuzetno visokom nivou - rekao je defanzivac Srbije

  • 0

Defanzivac reprezentacije Srbije Neven Subotić rekao je da su za ekipu podjednako važni predstojeći mečevi protiv Hrvatske i Škotske i istakao da veruje u uspešan završetak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

- Oba predstojeća meča su podjednako važna, a sa dobrim rezultatom iz Hrvatske bićemo u prilici da u Novom Sadu, na bazi fenomenalnog iskustva sa meča protiv Velsa, zabeležimo trijumf. U to verujemo, za to se spremamo, ali smo svesni i težine posla koji nas očekuje na oba terena - rekao je Subotić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Posle četiri odigrana kola u A grupi kvalifikacija, Srbija zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova manje od Belgije i Hrvatske.

- Fudbal je jedna mnogo lepa stvar, jedan sport pun iznenađenja. Naš mlad tim je jak, želja nam je velika, kvalitet i potencijal koje posedujemo su na izuzetno visokom nivou. Ali znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, što za sve nas mora da predstavlja samo dodatni razlog da pružimo maksimum, da se borimo i verujemo u ostvarenje takmičarskog uspeha na kraju - naveo je on.

Subotića u dresu nemačke Borusije iz Dortmunda sledeće nedelje očekuje revanš meč sa ukrajinskim Šahtjorom u osmini finala Lige šampiona.

- Na prvoj utakmici u Donjecku smo napravili dobar rezultat (2:2). Iskreno, sada ne bismo smeli da kiksnemo. Igraćemo revanš kod kuće i pred nama je izvrsna prilika da napravimo još jedan iskorak u pravom smeru i plasiramo se u četvrtfinale. To bi bio naš najveći uspeh u skorijoj istoriji i svi smo srećni što smo u prilici da uradimo tako nešto - rekao je Subotić, koji je zaključio da je ove sezone najvažniji cilj Borusije osvajanje mesta koje će ih ponovo odvesti u Ligu šampiona.

- Sve što uradimo više od ovog plasmana biće ogroman pozitivan bonus za nas. Primarni cilj uoči početka sezone u nemačkom prvenstvu je bio osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno smo drugi i hoćemo da ostanemo na tom mestu - zaključio je Subotić.

POMOĆ DECI ETIOPIJE I MOZAMBIKA

Srpski fudbaler učinio je i jedan humani gest pokretanjem akcija "100 0dsto voda" i "10o odsto fudbal" za decu ugroženih afričkih zemalja.

- Pokretanjem ovih akcija ispunio sam svoju veliku želju da pomognem onima koji žive u teškim uslovima. Akcija "100 odsto voda" ima za cilj da žiteljima Etiopije, za početak njih do 300, obezbedimo čistu i zdravu vodu za piće. U ovom trenutku, oni piju nekvalitetnu vodu i zbog toga su često bolesni. Pre svega, tu mislim na decu i želim da bar nekima pomognem na ovaj način. Druga akcija, pod nazivom "100 odsto fudbal", projekat je čijom realizacijom želimo da deci Mozambika približimo fudbal, da i njih uključimo u ovu igru, da im pokažemo sve njegove lepe stvari. Plan je da organizujemo jedan veliki turnir, da im omogućimo uslove za treniranje i igru i da im poklonimo lopte - rekao je Subotić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA