TOLE ZOVE "VEČITE": Gradimo zajedno, nema više vremena!

Predsednik FSS-a se javno obratio čelnim ljudima Crvene zvezde i Partizana i pozvao ih da brže reaguju u donošenju odluke oko izgradnje "Nacionalnog stadiona" zajedno sa "Mejs Grupom" na Autokomandi

  • 1

Predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Tomislav Karadžić uputio je čelnicima Crvene zvezde i Partizana, dopise u kojima ih informiše o potpisanom Ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji između FSS-a i britanske korporacije "Mejs" i poziva ih da zajedno učestvuju u ovom velikom nacionalnom projektu.

Predsednik Karadžić je predsednicima Džajiću i Đuriću poslao dopise istovetne sadržine, koje vam u celosti prenosimo:

- Poštovani gospodine Džajiću,

Poštovani gospodine Đuriću,

Zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim i obavestim o otvaranju jednog velikog projekta u kojem nam je želja da zajednički sarađujemo.

Želim da Vas obavestim da je u utorak, 26. februara 2013. godine, u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu, uz pokroviteljstvo ambasadora Velike Britanije u Srbiji Majkla Devenporta, potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između FS Srbije i britanske korporacije "MACE Group". Ova saradnja usmerena je, pre svega, na nalaženje privatnih investitora za projekat "Nacionalnog stadiona Srbija", ali i za podršku razvoju nekoliko klupskih stadiona po modelu privatnih investicija u multifunkcionalne fudbalske stadione.

Britanska korporacija "MACE Group" jedan je od globalnih lidera u oblasti sportske infrastrukture i gradila je "Nacionalni stadion" u Bukureštu, Stadion "Vembli", izvršila je rekonstrukciju Stadiona "Old Traford", sve sportske objekte za Olimpijske igre 2012. u Londonu, kao i najnovije projekte vezane za gradnju stadiona za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Ovim putem, molim Vas da informišete sve nadležne u FK Crvena zvezda i FK Partizan o pomenutom i da na sastancima Upravnog odbora kluba kojim predsedavate razmotrite mogućnost, interes i stav po ovom pitanju. U slučaju interesovanja, sa zadovoljstvom Vas pozivam na zajednički sastanak, na kojem bismo razmotrili plan zajedničkih aktivnosti, a koje bi u sklopu ove saradnje bile usmerene ka definisanju ponude projekata koji će, kao takvi, biti predstavljeni velikim investicionim fondovima u SAD i Velikoj Britaniji.

Jedna opcija je formiranje projekta "Nacionalni stadion Srbija" po modelu iz Bukurešta (stadion je nacionalni, ali ujedno i Stadion FK Steaua), dok je druga opcija da "Nacionalni stadion Srbija" bude građen potpuno nezavisno od lokacija na Autokomandi. Bilo koja definitivna odluka nije ni na FSS ni na državi, već pre svega na investitorima i upravo zato bi trebalo zajednički usaglasiti ponudu projekta, tako da otvorimo mogućnost da investitori pored "Nacionalnog stadiona Srbija", mogu da donesu odluku da investiraju i u neke klupske stadione, što bi u svakom pogledu bilo bitno i za Crvenu zvezdu i za Partizan i za sve druge klubove.

Vreme je jako bitno.

Pored projekta "Delta Planet" na Autokomandi, nedavno je najavljen i veliki projekat na železničkoj stanici Prokop, tako da ukoliko Crvena zvezda i Partizan ne reaguju dovoljno brzo, "MACE Group" procenjuje da bi bilo kakve buduće investicije u Vaše stadione bile u najmanju ruku neizvesne, ako ne i potpuno nemoguće. Pre svega, zbog činjenice da bi u slučaju da ti projekti budu urađeni pre stadiona Crvene zvezde i Partizana, bilo jako teško naći ekonomski održiv model po kome bi investitori našli interes da grade komercijalne objekte na Autokomandi i tako omoguće gradnju stadiona tako da ni država, ni klubovi, ne budu u obavezi da plaćaju troškove gradnje stadiona.

Zato Vas pozivam da zajedno učestvujemo u ovom velikom nacionalnom projektu, koji treba jednom za svagda da reši pitanje ekonomski održive sportske infrastrukture u Srbiji i ujedno Vas obaveštavam da je specijalna prezentacija na kojoj će Ambasada Velike Britanije, "MACE Group" i FS Srbije javnosti predstaviti početni idejni projekat "Nacionalnog stadiona Srbija" sa predlogom tri potencijalne lokacije, planirana u periodu između 25. i 30. marta ove godine. -

S poštovanjem,

Predsednik FS Srbije

Tomislav Karadžić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA