ZVEZDA PRED RAD: Dužnici su nam od jeseni (VIDEO)

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Janković i prvotimac Luka Milivojević optimisti su pred duel sa "građevinarima", za koji je trener "crveno-belih" najavio male izmene u timu. Janković se dohvatio i toga zašto nije prisustvovao sastanku trenerske organizacije

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je na konferenciji za novinare da poštuje ekipu Rada, ali da će njegovi izabranici pokušati da zabeleže pobedu na Vračaru.

Rad je u jesenjem delu šampionata iznenadio "crveno-bele" i odneo dva boda ekipi sa "Marakane".

- Sa velikim nestrpljenjem smo čekali početak prvenstva, i to se odrazilo na utakmicu protiv Javora. Uspeli smo da pobedimo i da sa tri boda uđemo u prolećni deo sezone. Odmah nakon toga, sledi nam gostovanje protiv rivala kojeg izuzetno cenim, ekipe koja je neugodan protivnik za nas, jer ni u prvom delu sezone nismo uspeli da ga savladamo. To ne menja ništa što se tiče naših ambicija, očekujem dobru igru i podršku sa tribina - rekao je Janković na konferenciji za medije.

Janković je najavio promene u timu u odnosu na sastav koji je igrao protiv Javora i povratak Filipa Mladenovića.

- Rad ima stabilan sistem funkcionisanja i jedan je od retkih klubova koji može sebi da dozvoli da proda tri ili četiri ključna igrača i da se to ne oseti. Uspeli su da prevaziđu odlaske Luke, Kojića, Čaušića, ne menjaju svoju koncepciju, igraju isto i insistiraju na istim stvarima - istakao je on.

Janković je rekao da zbog boravka na pripremama u Antaliji nije prisustvovao sastanku trenerske organizacije, i naglasio da je njegova saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije uvek bila odlična.

- Suvišno bi bilo govoriti o tome kakav je moj odnos prema akcijama trenerske organizacije, što kao trenera Crvene zvezde, selektor mlade reprezentacije ili kao trenera u stručnom štabu A reprezentacije. Mislim da je u pitanju propust. Prihvatam da se nisam odazvao, ali zaista nisam bio obavešten. Ne želim da neko pomisli da neću da se odazivam. Treba spustiti loptu, ja sam uvek raspoložen za saradnju i, ponavljam, postoji dokumentacija da sam uvek bio na raspolaganju Savezu kakva god akcija da je u pitanju - objasnio je Janković.

Meč protiv bivših saigrača očekuje prvotimca Zvezde Luku Milivojevića, koji je pre dolaska na "Marakanu" proveo tri godine na Banjici.

- Igramo protiv dobre ekipe, mog bivšeg kluba, u kojem sam proveo tri lepe godine. Naš cilj je da ostvarimo nova tri boda i nastavimo pobednički niz. Rad uvek igra ofanzvan fudbal, ali i mi imamo svoje prednosti, i mislim da uz maksimalan pristup i podršku sa tribina možemo da stignemo do rezultata - napomenuo je Milivojević.

Utakmica 17. kola Superlige Rad - Crvena zvezda igra se sutra od 14 časova na stadionu na Vračaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA