NELSON: Neizvesnije nego što smo očekivali

- Ja sam upozoravao pred ovaj duel, ali mislim da nam to nije ušlo u glavu. Ovakav trijumf je važan i s tog aspekta što smo pokazali da možemo da nađemo način i onda kada ne ide - rekao je trener Zvezde Vlada Vukoičić

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde su se u 23. kolu ABA lige igrali sa živcima navijača, ali su posle 40 minuta stigli do trijumfa, koji im obezbeđuje učešće na fajnal-foru. Cibona je dosta mučila izabranike Vlade Vukoičića, vodila je i sa sedam razlike. Strouberi je igrao simultanku. Međutim, "jedan od najboljih šutera", kako posle utakmice reče Demarkus Nelson, pogodi trojku za pobedu.

- Bilo je neizvesnije nego što smo želeli. Oni su pogodili mnogo važnih i teških šuteva, a mi smo pravili mnogo grešaka, posebno u rotaciji nakon pikenrola. Obično odbrana dobija utakmice, ali smo večeras ovu dobili zahvaljujući dobrom napadu. Poslednji šut išao je na jednog od naših najboljih šutera i on je pogodio - rekao je Nelson.

Trener Vukoičić bio je malo precizniji u analizi za gledanje odličnog meča.

- Ja sam upozoravao pred ovaj duel, ali mislim da nam to nije ušlo u glavu. Ovakav trijumf je važan i sa tog aspekta što smo pokazali da možemo da nađemo način i kada ne ide. Važno je što smo dobili i teškim šutom, ali i jako dobrom odbranom na kraju - počeo je Vukoičić, i dodao:

- Ovo nije pravi način kako treba da igramo, posebno u odbrani. Na poluvremenu sam zamerio igračima na agresiji. Cibona je imala 82 odsto za dva. Međutim, pored svih naših grešaka, njihov šut bio je izvanredan. Mislim da su odigrali sjajno u napadu. Čak i igrači koji nisu tako dobri šuteri uspevali su da pogađaju s distance i preko ruke.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA