SKOT OTKRIO RANU NA DUŠI: Moj otac se ubio!

Košarkaš Crvene zvezde je kao uspomenu na tragično nastradalog oca istetovirao lobanju, iz koje izrasta biljka kao simbol novog života

  • 0

Košarkaš Crvene zvezde Majkl Skot otvorio je dušu i otkrio novinarimna poreklo neobične tetovaže na njegovim rebrima. U pitanju je lobanja iz koje izrasta biljka.

- Tu tetovažu sam posvetio ocu. Izvršio je samoubistvo. Zato u lobanji postoji rupa, jer je pucao sebi u glavu. Simbolika je u tome da svaka smrt donosi novi život, zato se na lobanju nastavlja mlada biljka - objasnio je Skot za Mozzartsport, a zatim nastavio:

- Hej, pa svako ima svoju životnu priču, ovo je moja. Moj otac je bio vrlo specifičan tip. Bio je disciplinovan, jako je vodio računa o zdravlju. Bio je besprekoran u tome, ne sećam se da je nekada bio bolestan. Takođe, bio je jako uporan i za njega nije bilo stvari koju nije mogao da uradi. Bio je veoma duhovan čovek, specifično se oblačio, uvek i u svakoj prilici nosio je odela i dobre cipele. Nikada ga nisam video da nije bio obrijan i uredno podšišan - prisetio se košarkaš "crveno-belih", a onda otkrio tragični preokret.

- Jednog dana pozlilo mu je u prodavnici, otišao je kod lekara i ustanovljeno je da ima dijabetes. Nikome o tome nije želeo da priča, pa niko u familiji to nije znao. Ja sam u to vreme bio u Libiji i nisam znao za njegove probleme sa zdravljem. Jednostavno, nije želeo da mi kaže kako se ne bih brinuo i kako bi u dalekoj zemlji mogao da ostanem fokusiran na ono zbog čega sam tamo i otišao, a to je košarka - rakao je Skot.

- Jednog dana mama me je pozvala preko Skajpa i samo mi saopštila: "On više nije želeo da bude ovde". U prvom trenutku nisam bio siguran o kome govori, ali sam brzo shvatio. Odmah sam se spakovao i vratio se u Ameriku. Tada sam saznao za njegove probleme sa dijabetesom, da je samoubistvo izvršio tako što je sebi pucao u glavu, i to ne iz pištolja nego iz puške.

Majkl je na sahrani održao govor.

- Mnogi su me pitali kako sam skupio snagu. Plakao sam i ja, mnogo, ali u tom govoru sam želeo da se setim lepih vremena - pokazao je Skot i u tako teškom trenutku da ga optimizam ne napušta.

- Takav sam celog života, to sam ja. Volim da kažem da je to dar od boga. Nisam religiozan u smislu da osećam pripadnost nekoj religiji, ali verujem u boga, za mene je bog ljubav i ljubav je božanstvo. Možda sam i zbog toga uvek bio srećan, bez nekog preteranog razloga - smatra košarkaš "crveno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Mozzartsport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA